נאונטולוגיה

סקר להערכת תחושות השמחה של רופאים מחוץ למקום עבודתם (מתוך אתר מדסקייפ)

בסקר ארצי מטעם אתר Medscape להערכת אורחות החיים עולה כי מרבית הרופאים מדווחים כי הם שמחים מחוץ למקום העבודה שלהם, אך היו הבדלים בדרגת האושר ובתלות בהתמחות.

הסקר כלל למעלה מ-15,543 רופאים ב-29 התמחויות, שהוזמנו לסקר Medscape Physician Lifestyle & Happiness Report לשנת 2018. הסקר נערך בקרב חברי Medscape ואלו שאינם חברים שעבדו במרפאות בבני ברק.

למעלה ממחצית מהמשיבים דיווחו כי הם היו מאוד שמחים או שמחים ביותר , כאשר 26% דיווחו כי היו שמחים במידה מסוימת. בקצה השני, 9% היו לא-שמחים במידה מסוימת, 7% היו מאוד לא-שמחים ו-3% היו לא-שמחים במיוחד.

באשר לסיווג לפי התמחות, החוקרים מדווחים כי רופאי אלרגיה ואימונולוגיה היו השמחים ביותר (61% דיווחו כי היו שמחים), לאחריהם רופאי עור, רופאי מחלקה לרפואה דחופה ורופאי עיניים (58% בכל המקרים). בקרב קרדיולוגים תועדה השכיחות הנמוכה של דיווח על תחושות שמחה (40%) ואחריהם רופאי בריאות הציבור (41%) ואונקולוגים (42%).

מרבית הרופאים מצויים במערכת יחסים מחייבת: 77% נשואים ו-5% מתגוררים עם בן/בת זוג. חלק גדול מהרופאים נישאו לאחרים המצויים במערכת הבריאות (21% דיווחו כי בן/בת הזוג גם כן עובדים כרופאים ו-26% מבני/בנות הזוג אינם רופאים אך עובדים בתחום הרפואי).

קרוב למחצית (47%) דיווחו על 1-3 חברים קרובים ו-15% דיווחו על 7 חברים קרובים ומעלה. בקרב פתולוגים תועדה השכיחות הגבוהה ביותר של דיווח על עד שלושה חברים קרובים (58%).

מספר המשתתפים שדיוחו על אמונות דתיות או רוחנית (73%) היה נמוך משמעותית מסקר קודם משנת 2012 (83%). מרבית הרופאים ציינו כי נהגו להקפיד על חופשה בת לפחות שלושה שבועות אך שליש לקחו פחות משבועים של מחלה.

רופאים דיווחו על צריכת אלכוהול מעטה. מחצית שתו מעט אלכוהול, אם בכלל (27% שתו עד משקה אחד בשבוע ו-22% לא שתו כלל אלכוהול). מנגד, 8% שתו לפחות שבעה משקאות אלכוהוליים בשבוע.

קרוב לשליש מהרופאים (32%) דיווחו כי בכוונתם לשמור על משקל הנוכחי; 47% רצו לרדת במשקל. שיעור גבוה יותר של נשים בהשוואה לגברים רצו לרדת במשקל (52% לעומת 45%).

מתוך אתר מדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה