נאונטולוגיה

AAP ממליץ על חיסון לשפעת לכל הילדים מעל גיל חצי שנה (Pediatrics)

מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

ה- AAP (American Academy of Pediatrics) ממליץ לכל הילדים מעל גיל 6 חודשים לקבל חיסון לשפעת, מאחר והוא מפחית משמעותית את התמותה והסיכון לסיבוכים במהלך עונת השפעת. כך על פי הצהרת ועדת ה AAP למחלות זיהומיות אשר פורסמה אונליין בעיתון Pediatrics ב 4 בספטמבר.

לדברי ד”ר מונוז, ממחברי ההמלצה, יש לבצע את החיסון ברגע שניתן וכחלק מהשגרה, ולא להקל בכך ראש. החיסון מומלץ לכל האוכלוסייה כולל ילדים, נשים בהריון ומבוגרים. ד”ר מונוז מעודד את רופאי המשפחה והילדים להמליץ על החיסון ברגע שמתאפשרת קבלתו.

יותר מ-100 ילדים בארה”ב מתו משפעת במהלך שנת 2016-2017, ואלפים נוספים נזקקו לאשפוז בשל מחלה קשה או סיבוכים. רוב החולים הקשים (80%) לא היו מחוסנים.

החיסון המומת (inactivated) ניתן בזריקה תוך שרירית. ישנם שני סוגים  של חיסון מומת: החיסון הטרי-וולנטי אשר מגן פני 3 זני אינפלואנזה (שני זני A וזן )B, וחיסון קוודרי-וולנטי אשר מגן מפני 4 זני אינפלואנזה (שני זני A ושני זני B). לא קיימת עדיפות לאחד משני החיסונים.

ההמלצות:

          עדיף לקבל את החיסון עד סוף אוקטובר.

          בקבלת החיסון הראשונה יש לקבל רצף של שני חיסונים ולכן עדיף להתחיל כמה שיותר מוקדם.

          AAP תומכת בהמלצת ה Center for Disease Control and Prevention שלא להשתמש בחיסון החי-מוחלש התוך-אפי (אינטרה-נזאלי), אשר מגן בצורה חלשה נגד זן influenza A (H1N1) pdm09.

          יש להשקיע מאמץ גדול עוד יותר בלחסן ילדים אשר נמצאים בסיכון לפתח סיבוכי שפעת: ילדים שנולדו פגים, בעלי מחלות כרוניות כגון אסטמה ומחלות ריאה כרונית, מחלות לב, סכרת, מחלות מטבוליות אחרות ומחלות של מערכת החיסון.

          לכל הנשים שהן בהריון, מתכננות הריון או מניקות מומלץ לקבל את החיסון, בין היתר על מנת לתת חיסוניות טובה יותר למחלה לתינוק הנולד.

          לצוותים המטפלים בילדים כגון מורים/מורות, גננים/גננות מומלץ צריכים לקבל את החיסון.

          על כל הצוותים הרפואיים לקבל את החיסון על מנת להפחית את ההדבקה.

          החיסון אינו אסור בילדים עם מחלת חום קלה, לרבות מחלת מערכת הנשימה העליונה (URI). ילדים עם מחלת חום בינונית וקשה צריכים להמתין עד עבור הסימפטומים.

          תינוקות קטנים מגיל 6 חודשים לא מקבלים את החיסון

החיסון לשפעת הוא האמצעי החשוב ביותר שיש כיום למניעת שפעת. כך על פי ד”ר הנרי ברנשטיין, מכותבי ההמלצות. עם זאת, שיעור החיסון היה תת אופטימלי בשנים האחרונות.

התרופות היחידות המומלצות היום לטיפול בתסמיני שפעת קשים הן התרופות השייכות למשפחת מעכבי נוראמינידאז: oseltamivir (Tamiflue) ו zanamivir (Relenza). יש לטפל בתרופות אלה בהתאם לאינדיקציות, על מנת למנוע תמותה ותחלואה קשה. אך המצב האדיאלי הוא לא להגיע לצורך לטפל תרופתית, אלא למנוע את עצם הופעת המחלה וסיבוכיה.

Recommendations for Prevention and Control of Influenza in Children, 2017 2018. Pediatrics, September 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את החיסון של חברת מודרנה כנגד RSV (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את החיסון של חברת מודרנה כנגד RSV (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיעה על אישור mRESVIA של חברת מודרנה (mRNA-1345), חיסון המיועד לשמש כנגד זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus). החיסון המבוסס על רנ”א שליח מאושר למבוגרים בגילאי 60 שנים ומעלה במטרה למנוע מחלה בדרכי נשימה תחתונות משנית לנגיף RSV. מדובר בחיסון השלישי המאושר כנגד RSV בשנה האחרונה, […]

  • חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד נגיף SARS-CoV-2 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בעליה משמעותית בסיכון לתסמיני דיכאון לאחר-לידה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Psychiatric Association. במטרה לקבוע אם קיים קשר בין חיסון כנגד קורונה בזמן היריון ובין דיכאון לאחר-לידה, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 627 נשים הרות (גיל ממוצע של 33.8 שנים) ממאגר […]

  • 1.3 מיליון דולר מענק למחקר בתחום מיגור הפוליו (הודעת אוניברסיטת בן גוריון)

    1.3 מיליון דולר מענק למחקר בתחום מיגור הפוליו (הודעת אוניברסיטת בן גוריון)

    באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שוקדים ומפתחים מערכת חדשה ובטוחה למדידת תגובות חיסון לנגיף הפוליו. לאחרונה, זכה הפיתוח במענק תמיכה בגובה 1.3 מיליון דולר מטעם קרן  ביל ומלינדה גייטס (Bill & Melinda Gates Foundation). במסגרת המחקר נבנו מערכות שונות שיכולות לזהות תגובות חיסוניות של אנשים שחוסנו נגד נגיפי שפעת, זיקה, קדחת צהובה ועוד.

  • The Era of Universal RSV Prevention | ד

    The Era of Universal RSV Prevention | ד"ר דנה דנינו

    לפניכם הרצאתה של ד”ר דנה דנינו מתוך מפגש המחקר השנתי של חיפ”ק. The Era of Universal RSV Prevention ד”ר דנה דנינו, מנהלת מחלקת ילדים א’, ביה”ח ע”ש סבן, המרכז הרפואי סורוקה https://vimeo.com/951539075?share=copy

  • סיקור מושב מחלות זיהומיות בילדים, כפי שהוצג בכנס חיפ״ק שהתקיים ב 9 במאי 2024

    סיקור מושב מחלות זיהומיות בילדים, כפי שהוצג בכנס חיפ״ק שהתקיים ב 9 במאי 2024

    לפניכם סיקור מושב מחלות זיהומיות בילדים כפי שהוצג במפגש המחקר השנתי של חיפ”ק. צפייה מהנה ומועילה. החברה הישראלית לפדיאטריה קלינית The Era of Universal RSV Prevention ד”ר דנה דנינו, מנהלת מחלקת ילדים א’, ביה”ח ע”ש סבן, המרכז הרפואי סורוקה https://vimeo.com/951539075?share=copy Xylitol Nasal Spray for Prevention of Recurrent Acute Otitis Media in Children: A Prospective Two-Center […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים ככלל אינם מעלים את הסיכון להתפתחות SLE (או Systemic Lupus Erythematosus), אך קיים קשר משמעותי בין חיסון כנגד נגיף HBV (או Hepatitis B Virus) ובין המחלה האוטואימונית, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Arthritis Research & Therapy. ברקע למחקר, עלתה השערה כי חיסונים עלולים להיות טריגר להתפתחות לופוס, לאור החשיבות שלהם בתגובות […]

  • חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אין עדות לקשר בין חיסונים כנגד קורונה ובין הסיכון לדחיית שתל קרנית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם דיווחים אנקדוטיים אודות מקרים של דחיית שתל לאחר חיסון כנגד קורונה או זיהומים אחרים, בעקבותיהם עלה חשש כי גירוי מערכת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה