נאונטולוגיה

מה בין רמות נמוכות של וויטמין B12 ובין לפטין? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה- UK Society for Endocrinology)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-UK Society for Endocrinology עולה כי חסר וויטמין B12 במהלך היריון עשוי להביא לעליה בסיכון העתידי לבעיות מטבוליות בילדים, דוגמת סוכרת מסוג 2. באופן ספציפי, החוקרים מצאו כי בתינוקות לאימהות עם חסר B12 רמות לפטין היו גבוהות מהטווח התקין ומכאן עלה כי חסר אימהי של וויטמין B12 עשוי להשפיע לרעה על גן לפטין.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מבריטניה, כאשר כ-12% מהנשים בגיל הפוריות סובלות מחסר וויטמין B12; יתרה מזאת, במהלך ההיריון כ-20-30% מהנשים מפתחות חסר של הוויטמין. הם שיערו כי רמות B12 בדם האם קובעות את סף רמות לפטין ברחם, ולכן בחנו את הקשר בין רמות הוויטמין באם ובין רמות לפטין ברקמות השומן באם, ברקמת השליה ובדם טבורי.

המחקר כלל 91 זוגות של אם/תינוק, כולן ילדו בניתוח קיסרי. אדיפוציטים ודגימות דם ורידי ודם טבורי נלקחו מהאם ומהתינוק בכל מקרה, כמו גם רקמת תאי שומן מ-42 אימהות ורקמות שליה מ-83 יילודים בלידה.

חסר B12 היה נפוץ ותועד ב-39.6% מהאימהות ו-29% מהיילודים. מדד מסת הגוף השתנה, אך באימהות עם רמות B12 נמוכות מ-191 ננוגרם/ליטר תועד מדד מסת גוף ממוצע של 30.8 ק”ג למטר בריבוע, בהשוואה ל-28.4 באלו עם ריכוז של מעל 191 ננוגרם/ליטר.

בנשים עם רמות B12 מתחת ל-191 ננוגרם/ליטר תועדו ריכוזי טריגליצרידים ו-LDL גבוהים יותר משמעותית, בהשוואה לנשים ללא חסר של הוויטמין.

רמות לפטין היו גבוהות יותר בתינוקות לאימהות עם רמות B12 נמוכות, אך החוקרים לא מצאו קשר בין רמות לפטין באם ובין רמות לפטין בדם טבורי. לאחר תקנון לערפלנים, הם מצאו קשר בלתי-תלוי בין רמות B12 בדם האם ובין רמות לפטין ביילוד. בנוסף, ביטוי גן לפטין היה גבוה יותר ברקמות שומן ורקמת שליה מאימהות עם רמות B12 נמוכות.

ההשלכות ארוכות הטוווח של רמות לפטין מוגברות בתינוקות אלו אינן ידועות.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה- UK Society for Endocrinology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה