נאונטולוגיה

מומחים שוללים את הטענות לקשר בין פראצטמול ואוטיזם

מומחים שוללים את הטענות לפיהן קיים קשר בולט בין נטילת פראצטמול (אקמול) בהיריון ובין תסמינים של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בבנים. מחקר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מצא עוד כי השימוש בפראצטמול במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר לתסמיני הפרעות קשב והיפראקטיביות בילדים בשני המינים.

עם זאת, מומחים בתחום טוענים כי המחקר אינו מספק עדות מדעית התומכת בטענות לפיהן קיים קשר חזק בין השימוש בפראצטמול ובין תסמיני אוטיזם. במקום זאת, מדובר בתוצאות ראשוניות ואינן צריכות לעורר חשש בקרב משפחות או נשים הרות. הדבר נכון במיוחד לאור הגורמים הסביבתיים הרבים שנקשרו עם אוטיזם בעבר, אך נשללו בהמשך.

במסגרת המחקר החוקרים מספרד גייסו 2,644 זוגות אם-ילד במחקר לידה במהלך היריון. האימהות נשאלו אודות נטילת פראצטמול במהלך ההיריון, כאשר למעלה מ-40% דיווחו כי נטלו את משככי הכאבים בשלב מסוים. לא ניתן היה להשיג את הנתונים אודות המינון המדויק, מאחר והאימהות לא זכרו נתון זה. במקום זאת, הנשים סווגו לפי שימוש ספוראדי, שימוש קבוע, או אלו שלא השתמשו כלל בתרופה.

כמעט 90% מהילדים נבחנו כאשר היו בני שנה וכמעט 80% נבחנו בגיל חמש שנים. בהערכתם בגיל חמש שנים, החוקרים מצאו כי בילדים שנחשפו לפראצטמול תועד סיכון מוגבר להיפראקטיביות או אימפולסיביות.

בבנים תועדה שכיחות גבוהה יותר של תסמינים מהספקטרום של אוטיזם עם המשך חשיפה לפראצטמול.

מומחים בתחום מדגישים כי ממצאי המחקר אינם יכולים לקבוע קשר סיבתי בין שימוש בפראצטמול ובין כל הפרעות נוירו-התפתחותיות. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים, תוך התייחסות למינון וכן לגורמים תורמים אפשריים אחרים. עם זאת, אין מקום לחשש בעקבות ממצאי המחקר הנ”ל והכותבים ממליצים לנשים הרות להמשיך ולעקוב אחר ההנחיות עם נטילת המינון היעיל הנמוך ביותר למשך פרק הזמן הקצר ביותר הנדרש.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה