נאונטולוגיה

הערכת השפעות קנאביס על התנהגות בבני אדם (JAMA Psychiatry)

חוקרים מ-NIDA (National Institute on Drug Abuse) מדווחים על חשש מפני עליה אפשרית בנזקים לא-ידועים לתפקוד קוגניטיבי והתנהגות העשויים להתגלות בעקבות השימוש הנרחב בקנאביס.  מסקירה שערכו אנשי הארגון עולה כי לגליזציה של השימוש בסם עשויה לחשוף אוכלוסיות פגיעות, בעיקר מתבגרים, להשפעות הטוקסיות של הסם.

לצד הדיונים הפוליטיים הרבים אודות הסיכונים האפשריים והתועלת של שימוש בקנאביס, נמשך גל החקיקה לשימוש חוקי וליבארלי במריחואנה. בארבע מדינות בארצות הברית (קולורדו, וושינגטון, אורגון ואלסקה) ובמחוז קולומביה העבירו חוקרים שהתירו בחוק שימוש להנאה בסם במבוגרים, וב-23 מדינות נוספות ומחזור קולומביה כעת יש בקרה של שימוש בקנאביס למטרות רפואיות.

מהסקירה עולה כי בטווח הקצר, הסם משפיע לרעה על ההישגים האקדמיים. עם זאת, שימוש ארוך טווח עשוי לפגוע בדפוסי התנהגות ובריאות נפשית.

יש עדויות המצביעות על שינויים מבניים במספר אזורים במוח, בעקבות חשיפה לקנאביס, אם כי יש עדויות המעידות כי שילוב השימוש בסם עם צריכת אלכוהול עשוי לעמוד בבסיס חלק מהשינויים המבנים המיוחסים לשימוש בקנאביס. יש עדויות פרה-קליניות וקליניות התומכות בהשערה לפיה שימוש בקנאביס קשור במצבי העדר-מוטיבציה.

מחלוקת נוספת נוגעת להשפעה של קנאביס כטריגר להופעת הפרעות פסיכיאטריות, בפרט הפרעות פסיכוטיות וסכיזופרניה. ידוע כי קנאביס עם תכולת THC גבוהה עשוי לעורר אירוע פסיכוטי אקוטי. עם זאת, היקף ההשפעה של קנאביס על הופעת סכיזופרניה עדיין שנוי במחלוקת, אם כי קיים קונצנזוס לפיו השימוש בקנאביס בחולים בסיכון לסכיזופרניה עשוי לעורר את המחלה ולהחמיר את מהלך ההפרעה הפסיכיאטרית.

JAMA Psychiatry. 2016;73:292-297

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה