נאונטולוגיה

סכנות טיפול נרחב בתרופות אנטיביוטיות ועמידות לטיפול (מתוך הודעת ה-CDDEP)

שיעורי עמידות לטיפול אנטיביוטי מעוררים חשש ברחבי העולם והפתרונות האפשריים היחידים כוללים הגבלת שימוש-יתר ושימוש-שגוי בתרופות אנטיביוטיות, כך לפי ה-CDDEP (Center for Disease Dynamics, Economics & Policy).

פרויקט Global Antibiotic Resistance Partnership נערך מטעם ה-CDEEP ובמימון קרן ביל ומלינדה גייטס, שנועד לסייע למדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית לפתח פתרונות מקומיים לבעיית עמידות לטיפול אנטיביוטי, תוך שמירה על גישה לטיפול אנטיביוטי בדרום אסיה, מזרח אפריקה ודרום אפריקה.

מה-CDDEP נמסר כי יש לתעדף שימור תרופות על-פני מחקרים חדשים ומאמצים לפיתוחים חדשים. המומחים קוראים למקד 80% מהמשאבים העולמיים על שימוש נכון בטיפול אנטיביוטי ועד 20% בפיתוח תרופות חדשות. לדבריהם, ללא תלות במספר התרופות החדשות שיכנסו לשווקים, במידה והשימוש לרעה לא ייפסק, כנראה ולא יהיה להן ערך רב.

בעיה עיקרית בתעדוף פיתוח תרופות כפתרון הוא שהעלות של תרופות אנטיביוטיות חדשות היא הרבה יותר גבוהה מהעלות של תרופות זמינות לשימוש, שהן רחוקות מהישג ידן של מדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית.

בדו”ח המלא מפרטים המומחים המלצות ספציפיות כיצד להשיג את היעדים המוגדרין. מהמחקר עולה כי עמידות לטיפול אנטיביוטי ושימוש שגוי בתרופות אלו הוא רעה חולה, ששכיחותו הולכת ועולה בכל מדינה ברחבי העולם. הבשורות הטובות הן כי כל מדינה יכולה לקחת חלק במאמצים לפתרון בעיה זו.

מפת העמידות כוללת התיחסות ל-12 חיידקים נפוצים, העלולים להיות פטאליים, כולל E. Coli, Salmonella ו-MRSA (Methicillin Resistanct Staphylococcus aureus). הכותבים מציגים נתונים ממדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית, כולל הודו, קניה, וייאטנם, תאילנד ודרום אפריקה, עם תרשימי גרפים המציגים את מגמת השימוש בתרופות אנטיביוטיות ועמידות לטיפול לאורך הזמן.

למרות שבמדינות עשירות עדיין השימוש בטיפול אנטיביוטי הרבה יותר גבוה, בהשוואה למספר התושבים, אין נתונים זמינים ממדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית. לדוגמא, בהודו, 57% מהזיהומים שנבעו מ-Klebsiella pneumonia, חיידק מסוכן המצוי בבתי חולים, כללו חיידק עמיד לסוג אחד של טיפול המשמש כמוצא אחרון בתרופות ממשפחת קרבפנם, להן עדיין יעילות של כ-90% כנגד חיידקים אלו בארצות הברית ויעילות של למעלה מ-95% במרבית האזורים באירופה.

מתוך הודעת ה-CDDEP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה