נאונטולוגיה

הגבלת שעות העבודה של מתמחים לא הביאה לשיפור בטיחות הטיפול בחולים (JAMA)

הגבלות על מספר שעות עבודה של מתמחים ברפואה לא השפיעה משמעותית על שיעורי התמותה או אשפוזים חוזרים של חולים מאושפזים או תוצאות הטיפול בחולים במחלקות כירורגיה כללית, כך עולה מתוצאות שני מחקרים חדשים, שפורסמו בכתב העת JAMA.

ברקע למחקרים מסבירים החוקרים כי חששות מפני טיפול רפואי הניתן ע”י מתמחים מותשים ועייפים הובילו להגבלת מספר שעות העבודה של מתמחים בשנת 2003, עם הגבלות נוספות שנקבעו בשנת 2011, שקבעו סף של 80 שעות עבודה שבועיות , עם קביעת סף שעות עבודה רצופה של 16 שעות בקרב מתמחים בשנה הראשונה להתמחות ו-24 שעות בשלב מאוחר יותר (עם ארבע שנות נוספות להעברה מסודרת של הנתונים והשתתפות בפעילויות לימודיות).

במחקר הראשון בחנו החוקרים נתונים אודות חולים במחלקות כירורגיה כללית שנתיים לפני ההגבלות משנת 2011 ושנתיים לאחר מכן. הסקירה כללה כ-102,000 משתתפים מ-23 בתי חולים אוניברסיטאיים ומספר דומה מ-31 בתי חולים לא-אוניברסיטאיים.

לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, הגבלת שעות העבודה של מתמחים לא לוותה בשינוי משמעותי בשיעורי התמותה או תחלואה חמורה. החוקרים גם לא הצחליחו להדגים כל קשר בין הגבלת שעות העבודה של המתמחים ובין סיבוכים אחרים לאחר ניתוחים.

ממצאי המחקר עלה כי הגבלת שעות העבודה של מתמחים לא לוותה בשיפור בטיחות הטיפול בחולים. ממצאים אלו עלו בקנה אחד עם השערות החוקרים ולא הפתיעו את החוקרים או את המנתחים והמתמחים, מאחר וציפו לזאת לאור החשיבות של רציפות הטיפול.

במחקר השני בחנו חוקרים את ההשפעה של הגבלת שעות העבודה של מתמחים על שיעורי תמותה ואשפוזים חוזרים בקרב חולים מאושפזים בשנה הראשונה לאחר קביעת ההנחיות. הסקירה כללה קרוב ל-6.4 מיליון אשפוזים ל-3,014 בתי חולים ומרכי טיפול קצר-טווח, עם אבחנה עיקרית של התקף לב, אירוע מוחי, דימום ממערכת העיכול או אי-ספיקת לב, או סיווג של ניתוח כללי, אורתופדי או כלי דם.

החוקרים לא זיהו קשר משמעותי בין הגבלת שעות העבודה ובין שיעורי התמותה לאחר 30 ימים בעקבות כל אחת מהאבחנות הרפואיות או הקטגוריות הכירורגיות, ולא זוהה קשר בין הנחיות אלו ובין שיעור האשפוזים החוזרים מכל סיבה בתוך שלושים ימים בשל מצבים רפואיים או כירורגיים.

מכאן עולה כי ההנחיות לשיפור איכות ובטיחות הטיפול בחולים, כפי שנבחן במחקר הנוכחי לפי שיעורי תמותה לאחר 30 ימים ושיעורי אשפוזים חוזרים מכל סיבה, לא השיגו את יעדן . מנגד, טרם הובהרה הסוגיה אם התוצאות עשויות להיות גרועות יותר לאור פגיעה ברציפות הטיפול בחולים.

JAMA. 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה