נאונטולוגיה

מדפסות תלת מימדיות בשירות הרפואה – העתיד כבר כאן ? (JAMA)

במאמר דעה המתפרסם כעת ב-JAMA נטען כי הטכנולוגיה החדשה של מדפסות תלת מימד מתחילות אמנם לשנות את הפרקטיקה הרפואית, אך נראה שהיישום שלהן במערכת הבריאות עדיין מורכב.

למרות שיש עדיין אי וודאות לגבי האופן הטוב ביותר לשימוש בטכנולוגיה במערכת הרפואית, המומחים מסכימים כי הטכנולוגיה כבר משנה את הטיפול בחלק מהמקרים.

המחברים מציינים שהשימוש הגדל ביותר של הדפסה תלת מימדית הוא בתחום בניית איברים שלמים להשתלה. כמו כן מציינים המחברים שהדפסה תלת מימדית נמצאת כבר בשימוש יותר מ-10 שנים ברפואת שיניים, מכיוון שהיא מאפשרת עיצוב מדוייק של שתלים רבים.

גם בניתוחי צוואר וראש נעשה כבר שימוש בטכנולוגייה לצורך בניית מודלים טרום ניתוחיים במקרים מורכבים. 

מחוץ לבתי החולים והקליניקות חוקרים משתמשים בטכנולוגיה לצורך יצירת מכשור רפואי למצבים מגוונים שבהם יש צורך לבצע התאמה אישית לאנטומיה של המטופל.

החוקרים מעדכנים כי במקרה אחד הוכן פולימר ביוקומפטבילי למניעת חסימת דרכי אוויר של ברונכומלסיה נאונטלית, באופן שההתקן יספג שוב  באופן טבעי לאחר 3 שנים.

בנוסף, נעשו שימושים בטכנולוגייה זו לצורך הכנת פרוטיזות, עם תכנות דיגיטלי המאפשר הורדה חופשית של התכנית וייצור בהתאם.

יחד עם זאת, מציינים המחברים , כי מעט מחקרים העריכו את טכנולוגיית התלת מימד בהתייחס לבטיחות ולסוגיות רגולטוריות, ונראה שבשלב מוקדם זה לא ברור מהו הערך האולטימטיבי של הטכנולוגיה באספקט הבריאותי ושיפור התוצאות הקליניות.  

המחברים מציינים כי אחד היתרונות החשובים של טכנולוגיית התלת מימד היא היותה זולה יחסית.

בניית מודלים של איברים פנימיים כמו הערמונית באמצעות הטכנולוגיה אף סייעה למס’ חוקרים לחזות אפקטיביות של  טיפולים בסרטן הערמונית, לזהות סוגי סרטן קשים במהירות רבה יותר וכן סוגי סרטן פחות משמעותיים.  ליוטיוב הועלו אף סרטונים המציגים את המערכת.

במאמר ב-JAMA מוצג גם סרטון וידאו המציג את הטכנולוגיה.

JAMA. Published online December 2, 2014.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה