נאונטולוגיה

בדיקות מיותרות מציפות את מערכות הבריאות (מתוך כנס מטעם ה-ASCP)

הדרכת אנשי צוות רפואי בנוגע לשימוש במגוון בדיקות מעבדה מביא לירידה משמעותית בשיעורי בדיקות מיותרות ומביא לטיפול יותר בחולים בעלויות נמוכות יותר, כך עולה מתוצאות מספר מחקרים, שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-ASCP (American Society for Clinical Pathology).

החוקרים מדווחים על ירידה של 75% בשיעור ההפניות לבדיקות לרמת 1,25-Dihydroxyvitamin D, שהיא הבדיקה השגויה להערכת רמות וויטמין D, לאחר מאמצים להדרכת רופאים בנושא. לפי ההערכות, הדבר הוביל לחסכון של למעלה מ-3,700 דולרים בבדיקות מעבדה.

המטרה של הפרויקט הייתה להדריך רופאים שאינם אנדוקרינולוגים או נפרולוגים, באמצעים פשוטים וללא הפרעה למהלך התקין של יום העבודה, בכדי להביא לתוצאות טיפול טובות יותר. ההתערבות השפיעה רבות על המעבדה, לא רק במונחים של חסכון בהוצאות, אלא גם בבריאות החולים.

בעקבות ההתערבות נרשמה ירידה קבועה במספר בדיקות 1,25-Dihydroxyvitamin D ע”י רופאים במהלך ששת חודשי המחקר, מבין 62 ההזמנות לבדיקה, 33 שונו לבדיקה הנכונה ושמונה בוטלו.

למרות שהמחקר הסתיים, רופאים המזמינים בדיקות 1,25-Dihydroxyvitamin D כעת שאינם אנדוקרינולוגים או נפרולוגים מקבלים פקס עם חומר הדרכה ונשאלים אם התכוונו להזמין בדיקת 25-Hydroxyvitamin D במקום זאת.

בפרויקט נלווה מצאו מומחים כי בדיקת MMA (Methylmalonic Acid) לא הוזמנה כראוי. רמות MMA בדם מוגברות בעיקר בחולים עם חסר וויטמין B12, ובאופן פחות נפוץ, באלו עם Methylmalonic Academia. בדיקת MMA תבוצע רק כבדיקה לאישור האבחנה כאשר רמות וויטמין B12 תקינות. החוקרים התבססו על אלגוריתם להערכת אנמיה ממארת במטרה לקבוע אם בדיקות MMA נדרשות רק במידה ורמות B12 היו בטווח שאינו חד-משמעי (150-400 ננוגרם לליטר).

להדרכת ועידוד אנשי צוות רפואי להקפיד על רפואה מבוססת ראיות והפחתת בדיקות MMA מיותרות, נשלחו רופאים במטרה ליידע את הרופאים בנוגע להנחיות לבדיקת MMA, מאמר בנושא פורסם בעיתון של בית החולים והופץ ברשת בית החולים והודעות קופצות הופיעו על מסך המחשב להנחיית רופאים המזמינים את הבדיקות.

בעקבות ההתערבות נרשמה ירידה של כ-56% בשיעור הממוצע של בדיקות MMA, כאשר עלות כל בדיקה עומדת על כ-28 דולרים, סך החסכון בעלויות עלה על 10,000 דולרים. מאחר ואותה דגימת דם עשויה לשמש לבדיקת רמות וויטמין B12 ו-MMA, המעבדה יכולה לשמור את הדגימה ובמידה והתוצאה בטווח הנמוך, היא נשלחת באופן אוטומטי לבדיקת MMA.

בפרויקט אחר ביקשו חוקרים להפחית את שיעור הבדיקות להערכת ריכוז סידן מיונן. הם התבססו על תכנית הדרכה של מתמחים במטרה להביא לשינוי בהזמנת הבדיקות. מתמחים בפתולוגיה הכינו מצגות ועלונים להדרכת מתמחים ברפואה פנימית בנוגע להתוויות הקליניות להשלמת בדיקת סידן מיונן. העלונים הזכירו לרופאים כי אין להזמין את הבדיקה כחלק מבדיקות המעבדה השגרתיות וכי רמת סידן נכללת בפאנל המטבולי הבסיסי והינה מדד מהימן למשק הסידן במרבית הנבדקים.

בתחילת המחקר, בשלוש מחלקות פנימיות שיעור הזמנת בדיקות להערכת סידן מיונן עמד על 21.0 בדיקות ביום. 26 שבועות לאחר תכנית ההתערבות, שיעור ההזמנות הממוצע ירד ב-63%, בממוצע, לממוצע של 7.7 הזמנות ביום.

החוקרים מאמינים כי יצירת דו-שיח בין המחלקות הרפואיות ובין המעבדה במהלך ההכשרה של רופאים הינה כלי יעיל לשימוש נכון בבדיקות מעבדה ושיפור תוצאות הטיפול בחולים.

מתוך כנס ה-American Society for Clinical Pathology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה