נאונטולוגיה

דרושים פרוטוקולים למסירת הודעות על תוצאות בדיקות למרפאות (Fam Pract.)

חוקרים מבריטניה זיהו בעיות מערכתיות במסירת הודעות על תוצאות בדיקות לחולים במרפאות ראשוניות, העשויות להוביל לחרדה, בלבול ופגיעה בתוצאות הטיפול בחולים, כמו גם תביעות אפשריות כנגד רופאים במקרים מסוימים.

החוקרים בחרו מרפאות שלקחו חלק במחקר BALLETS (Birmingham and Lambeth Liver Evaluation Testing Strategies), מחקר פרוספקטיבי להערכת הפרעות בתפקודי כבד באנגליה.

מחקרים קודמים התבססו על סקרים או דיווחים על טעויות במטרה ללמוד כיצד ממצאי הבדיקות מועברים למטופלים. במחקר הנוכחי החוקרים התבססו על ראיונות של קבוצות מיקוד עם 6-8 חברי צוות, כולל רופאים, אחיות, עוזרי רופא, פקידת קבלה ומנהל מרפאה.

מהמחקר הבריטי עולה חמישה נושאים עיקריים:

1.      קיימים הבדלים בין מרפאות באשר למקרים בהם המטופל מתבקש להתקשר לקבלת תוצאות, מה נמסר למטופל ומיהו מוסר ההודעה. חלק מהמרפאות הקימו מערכת תוצאות אוטומטית למטופלים המבקשים תוצאות, אך הדבר כרוך בתוספת זמן עבודה לאנשי הצוות הנדרשים להשיב להודעות.

2.      גורמים שונים משפיעים על שיטת התקשורת, כולל רמת ההבנה הרפואית של המטופלים או אם סובלים מחרדה וכן ציפיות הרופאים באשר לקבלת תוצאות חריגות.

3.      התשובות היו שונות בתלות באדם שהיה אחראי לקבלת התוצאות: הרופא, רופא או איש צוות רפואי אחר, או המטופל.

4.      לעיתים ייתכן עיכוב בקבלת התוצאות, כך שייתכן ויימסר למטופל כי בדיקת הכימיה תקינה, אך כאשר מתקבלות תוצאות נוספות מגלים אנמיה חמורה.

5.      הודעות טקסט של תוצאות תקינות עשויות לחסוך זמן לצוות הרפואי, אך חולים רבים, בעיקר קשישים, אינם משתמשים בטלפונים ניידים. בנוסף, המערכת מתבססת על שמירת מספרי טלפון מעודכנים.

הפתרונות המוצעים הם מורכבים מאחר והעברת התוצאות משתנה בהתאם לדחיפות הבדיקה, גודל הצוות הרפואי והטכנולוגיה הזמינה למטופלים.

עם העליה במספר הבדיקות המבוצעות כיום, דרושים פרוטוקולים בכתב שיסייעו לאנשי צוות רפואי ולמטופלים להבין את תפקידם ותחומי אחריותם בכל הנוגע לבירור תוצאות בדיקות.

Fam Pract. Published online July 28, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה