נאונטולוגיה

השמנה אבהית מעלה את הסיכון לאוטיזם בצאצא (Pediatrics)

OBESITY

ילדים לאבות שמנים מצויים בסיכון גבוה יותר לאבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, בהשוואה לילדים לאבות בעלי משקל תקין, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה שכללה קרוב ל-93,000 ילדים, ופורסמו בכתב העת Pediatrics. החוקרים כותבים כי השמנה אימהית לוותה גם כן בסיכון מוגבר לאוטיזם, אך היקף ההשפעה היה קטן יותר מזה שזוהה עם השמנה אבהית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי השמנה אימהית לפני היריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות נוירו-התפתחותיות בילדים, אך מחקרים קודמים לא לקחו בחשבון השמנה אבהית. העדר הנתונים בנושא לא אפשר להבחין באופן מלא בין ההשפעות של חשיפה תוך-רחמית ובין בעיות גנטיות אפשריות.

לפיכך , החוקרים בחנו את הנתונים אודות 92,909 ילדים ממחקר פרוספקטיבי, מבוסס-אוכלוסיה, MoBa (Mother and Child Cohort Study). הנתונים כללו את התשובות של ההורים לשאלונים שניתנו כאשר הילדים היו בגילאי 3, 5 ו-7 שנים, כמו גם תשובות לשאלונים שהורים סיפקו בעבר בנוגע לבריאות הנפשית והגופנית שלהם. עוד נכללו בסקירה נתוני בריאות ארציים אודות ילדים שהופנו להערכה וטיפול בחשד להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

החוקרים התבססו על הנתונים שנאספו להערכת הקשר בין מדד מסת הגוף של האם לפני ההיריון, מדד מסת הגוף של האב והסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים.

מהנתונים עולה כי להשמנה אימהית השפעה קטנה על התפתחות הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בצאצא. עם זאת, לא כך היה הדבר עם השמנה אבהית, כאשר הנתונים הצביעו על קשר בולט בין השמנה אבהית ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם ותסמונת אספרגר בילדים.

בתום המעקב, גילאי הילדים נעו בין 4-13 שנים. בנקודה זו, 419 מבין כ-93,000 ילדים אובחנו עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם עלה כמעט כפליים בילדים לאבות שמנים, בהשוואה לילדים לאבות בעלי משקל תקין (0.27% לעומת 0.14%, יחס סיכויים של 1.73).

באשר לתסמונת אספרגר (שלאור קשיים אבחנתיים בגילאים צעירים מאוד הוגבלה לילדים בגילאי 7 שנים ומעלה), הסיכון עמד על 0.38% בילדים לאבות שמנים ועל 0.18% בילדים לאבות בעלי משקל תקין. במודל מתוקן שלקח בחשבון השמנה אימהית, יחס הסיכויים עמד על 2.01.

כפי שתואר במחקרים קודמים, השמנה אימהית לוותה גם סיכון מוגבר לאוטיזם (0.27% לעומת 0.16%). יחס הסיכויים במודל מתוקן שלקח בחשבון את משקל האב עמד על 1.3. החוקרים לא מצאו קשר משמעותי בין משקל האם ובין הסיכון לתסמונת אספרגר.

היקף הקשר עם השמנה אבהית היה גדול יותר מהיקף הקשר עם השמנה אימהית.

Pediatrics. Published online April 7, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת פרקינסון בגיל מוקדם זוהה, תגלית שמומחים מאמינים כי תהיה לה השלכות קליניות חשובות בעתיד הלא רחוק, כך עולה מכנס האקדמיה האירופאית לנוירולוגיה 2024

  • טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שטופלו ב- Tirzepatide תועד סיכוי גדול יותר משמעותית להשגת ירידה של לפחות 5%, 10% ו-15% ממשקל הגוף, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Semaglutide, ללא תלות בנוכחות או העדר סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. מחקר העוקבה כלל מבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שהחלו טיפול ב-Semaglutide (אוזמפיק) […]

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • תוצאות מאכזבות ל-Trilaciclib לטיפול בסרטן שד גרורתי שלילי לקולטנים להורמונים (מתוך הודעת חברת G1 Therapeutics)

    תוצאות מאכזבות ל-Trilaciclib לטיפול בסרטן שד גרורתי שלילי לקולטנים להורמונים (מתוך הודעת חברת G1 Therapeutics)

    הוספת Trilaciclib לטיפול כימותרפי לא הובילה לשיפור הישרדות כוללת בנשים עם סרטן שד גרורתי שלילי לשלושת הקולטנים להורמונים, כך עולה מתוצאות מחקר PRESERVE 2, כפי שדווח ע”י יצרנית התרופה. המומחים מסבירים כי Trilaciclib הינו מעכב CDK4/6 המאושר בארצות הברית להפחתת שיעורי דיכוי מח עצם על-רקע כימותרפיה בחולים עם סרטן ריאות מסוג SCLC (או Small Cell […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה