נאונטולוגיה

התועלת של קפסולות שמן דגים עשויה להיות דומה לזו של דגים שומניים (Nut Res)

לקפסולות של שמן דגים עשויה להיות תועלת דומה לזו של דגים שומניים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מסרביה, שפורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת Nutrition Research.

החוקרים כותבים כי לחומצות שומן אומגה-שלוש שמקורן בשמן דגים ודגים שומניים השפעה חיובית. נטילת קפסולות שמן דגים או דגים שומניים במינונים המומלצים, מביאה לעליה בריכוז EPA (Eicosapentaenoic Acid) ו-DHA (Docosahexaenoic Acid) הן בכדוריות דם אדומות והן בטסיות במתנדבים בריאים, שאינם אוכלים דגים בכמות גדולה.

להשוואת היעילות היחסית של דגים שומניים עם תוספי שמן דגים על רמות EPA ו-DHA בכדוריות דם אדומות וטסיות, החוקרים ערכו מחקר אקראי במתנדבים בריאים בגיל העמידה, שלא אכלו למעלה ממנת דגים אחת בשבוע.

מדגם המחקר כלל 33 מתנדבים בגילאי 44-64 שנים, שלא נטלו כל טיפול תרופתי קבוע או תוספים תזונתיים שהכילו חומצות שומן אומגה-שלוש, קלציום, או וויטמין D. מדד מסת הגוף שלהם עמד על פחות מ-30 ק”ג למטר בריבוע ולחץ הדם שלהם היה נמוך מ-140/90 מ”מ כספית.

שני משתתפים פרשו מהמחקר מסיבות שאינן קשורות למחקר.

החוקרים חילקו באקראי את המשתתפים לאחת משתי קבוצות. במהלך שמונת השבועות הראשונים, משתתפים בקבוצת סלמון צרכו 150 גרם של סלמון, פעמיים בשבוע, בעוד שאלו בקבוצת טיפול בקפסולות שמן דגים נטלו את הקפסולה עם הארוחות. הסלמון סיפק 274 מיליגרם של EPA עם 671 מיליגרם של DHA בכל יום, בעוד שהקפסולה המסחרית סיפקה 396 מיליגרם EPA עם 250 מיליגרם DHA בכל יום.

לאחר תקופת הפסקה בת שישה חודשים, המשתתפים החליפו קבוצות וחזרו על המחקר למשך שמונה שבועות נוספים. במהלך תקופת המחקר, שתי הקבוצות קיבלו מנה כוללת דומה של DHA ו-EPA.

כל המשתתפים הגיעו לביקור במרפאה ארבע פעמים, פעם אחת לפני כל אחת מתקופות ההתערבות בנות שמונה שבועות, לאיסוף דגימות דם והערכת חומצות שומן בכדוריות דם אדומות וטסיות. בתום המחקר, בשתי הקבוצות נרשמה עליה דומה בתכולת EPA ו-DHA בכדוריות דם אדומות ובטסיות. העליה ב-EPA הייתה גדולה יותר עם הקפסולות והעלייה ב-DHA הייתה גדולה יותר עם צריכת דגים שומניים.

סיכום תכולת DHA ו-EPA בטסיות עלה ב-38% עם צריכת דגים שומניים וב-31% עם צריכת קפסולת שמן דגים.

בניתוח משני החוקרים מצאו כי התכולה הממוצעת של DHA ו-EPA בכדוריות דם אדומות עמדה על 6.7%. בעוד שתכולה זו נמוכה מהתכולה של 8% הנחשבת כמספקת הגנה ללב, הם מאמינים כי ניתן יהיה להשיג יעד זה עם התערבות ממושכת יותר או הגדלת הצריכה התזונתית של חומצות שומן ארוכות שרשרת, רב-בלתי-רוויות.

Nut Res 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה