נאונטולוגיה

הקשר המטריד בין מממני מחקרי התזונה לתוצאותיהם (הארץ)

בכתבה ב”הארץ” מציגים המחברים , התזונאית טלי חייקין וד”ר מיכאל ויינפאס, מימצאי מחקר חדש מ-PLOS , אשר בדק את הקשר בין תוצאות מחקרי תזונה שונים לבין מממני המחקר. שלא במפתיע, מתברר שהמחקרים הממומנים נטו באופן ברור לדווח על תוצאות בריאותיות חיוביות הקשורות לשימוש במוצרי מזון שונים.

 מחקר זה מצטרף למחקר קודם משנת 2007 שדיווח על מימצאים דומים.

לדעת הכותבים , המימצאים הללו מטרידים ביותר, בעיקר על רקע הפירסום הרב , הן בערוץ הרפואי/מקצועי והן בתקשורת הכללית, שלהם זוכים המחקרים, ובהתאם גם השפעתם על הרגלי תזונה ובריאות שונים.

לכתבה ב”הארץ”

הערת המערכת: יש לאמר שתעשיית המזון נמצאת ב”חברה טובה”… גם בתחום התרופות, דווח על כך שנמצא קשר בין הגורמים המממנים לתוצאות..

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה