נאונטולוגיה

אחיות עשויות להוות פיתרון מצויין למתן טיפול תזונתי בחולים כרונים (Family Practice )

מאת  מערכת אי-מד

למרות ש-90% מהאחיות האוסטרליות חשבו שזה חשוב שהן יעסקו בדיאטה במטופלים עם מחלות כרונית, 98% ציינו שהאפקטיביות שלהן תהיה רבה יותר במידה וייזכו להשכלה נוספת בנושאי תזונה, כך עולה ממחקר חדש מה-Family Practice .

אוסטרליה מוטרדת מהעליה בשכיחות של מחלות כרונית, אשר מהווה את הגורם המוביל לתמותה ונכות. לפי סקר הבריאות הלאומי שבוצע ב-2004-5 למעלה מ-7 מיליון אוסטרליים יש לפחות מצב כרוני אחד, ומבין קבוצת הגיל של בין 65-84 ל-55% יש 5 או יותר מצבים כרוניים. תזונה לקויה מהווה גורם סיכון למצבים כרונים אלה. בסקר הבריאות של 2011-12 , 90% מהמשתתפים אמרו שאינם אוכלים בהתאם להמלצות של צריכה יומית של ירקות, ו-50% לא אכלו פירות באופן מספיק.

למרות שרופאים כלליים יכולים לחנך מטופלים לגבי תזונה נכונה, החוקרים כותבים שאין להם מספיק זמן ושיש מעט מידי תזונאים שיכולים לקחת חלק בתהליך. כח העבודה של אחיות באוסטרליה גדל ב-150% מאז 2004 ולכן החוקרים ביקשו להעריך את האפשרות של שימוש באחיות לצורך העברת הדרכה למטופלים עם מחלות כרוניות באמצעות ביצוע סקר קצר בקרב אחיות בקהילה. השתתפו 181 אחיות בסקר, 33% קיבלו אימון בבית חולים ושיעור דומה היו עם תואר מקצועי. כשליש היו עם נסיון קצר יותר מ-3 שנים.

תוצאות הסקר מחזקות את מה שהיה ידוע ממחקרים קודמים, מציינים החוקרים. ההגדרה של טיפול תזונתי בסיסי אינה ברורה מספיק, והופכת את הנושא למאתגר לצורך הגדרת התפקיד המקצועי של האחיות והאחריות שלהן בהקשר זה. הם ממליצים להבהיר את תפקיד האחיות בהקשר התזונתי, דבר שיפחית את חוסר הביטחון שלהן לספק את הטיפול התזונתי, ובעקבות כך ישפר את ניהול המחלה של הסובלים ממחלות כרוניות.

החוקרים סבורים שמימצאי המחקר מצביעים על כך שלאחיות יש את מרבית הכישורים הנדרשים והגישה לספק את הטיפול התזונתי. עם זאת, יש צורך באימון נוסף בכדי להגביר את הביטחון העצמי שלהן ביכולת שלהם לתת טיפול אפקטיבי. הם מסכמים כי נראה שהאחיות יכולות כח עבודה אידיאלי למתן טיפול תזונתי במטופלים עם מחלות כרוניות באופן שירחיב הטיפול והחשיפה של האוכלוסיה לטיפול זה.

Fam Pract. Published online November 15, 2013

הערת המערכת: המחקר אמנם התקיים באוסטרליה אך נראה לנו שהמסקנות יכולות להיות תקפות בהחלט גם אצלנו.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה