נאונטולוגיה

עליה במקרי תמותה עקב נטילת אופיואידים הנמכרים עם מרשם רופא (מתוך הכנס השנתי ה-141 מטעם ה-American Public Health Association)

מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי ה-141 מטעם ה-American Public Health Association, עלה כי הרעלה תרופתית, בעיקר בעקבות מינון-יתר, עברה את תאונות דרכים כגורם המוביל לתמותה בארצות הברית. השינוי הנ”ל הופיע במהירות מרשימה.

החוקרים מסבירים כי גורמים מובילים רבים אחרים לתמותה מצויים במגמת ירידה או שנותרים די יציבים, אך בתקופת זמן קצרה יחסית, מקרי תמותה עקב מינון יתר של טיפול תרופתי עלו באופן דרמטי. בשנת 2005, תועדו יותר מקרי תמותה עקב מינוני-יתר ממקרי תמותה עקב תאונות דרכים בעשר מדינות; בשנת 2010, מדובר היה ב-31 מדינות.

הגורם העיקרי לעליה הוא מכירות ושימוש במשככי כאבים אופיואידים. בשנת 2010, אופיואידים היו אחראיים לכ-16,000 מקרי תמותה ומשפחת תרופות זו הייתה אחראית לחלק משמעותי מ-25% ממקרי התמותה עקב טיפול תרופתי בהן לא צוינה קטגורית הטיפול התרופתי.

לכל מקרה תמותה עקב מנת יתר של אופיואידים בארצות הברית, תועדו כ-15 אשפוזים בשל שימוש לרעה בתרופות אלו, 26 פניות לחדרי מיון, 115 חולים שענו על הקריטריונים לשימוש לרעה בתרופות אלו ו-733 חולים שנטלו אופיואידים עם מרשם רופא מסיבות לא-רפואיות.

העליה בשיעור מקרי התמותה עקב מינון-יתר של אופיואידים מקבילה לעליה במכירות אופיואידים, עם עליה מקבילה בשיעור האשפוזים עקב שימוש לרעה באופיואידים, בין השנים 1999-2010.

מנתוני תכנית Oregon Prescription Drug Monitoring Program עולה כי 8.1% מהספקים המובילים אחראיים למתן 79.0% מהמרשמים ברחבי ארצות הברית. נתונים דומים הגיעו מאונטריו, קנדה. בשנת 2006, 20% מרופאי המשפחה היו אחראיים ל-72.0% מהמרשמים לאופיואידים ו-63.0% ממקרי התמותה עקב מינון-יתר של אופיואידים.

בגברים קיים סיכון גבוה יותר לתמותה עקב מינון-יתר של אופיואידים, בהשוואה לנשים, אך הפער הולך ומצטמצם במהירות. לפי דיווחי ה-CDC, משנת 1999, שיעור מינוני-יתר של משככי כאבים הנמכרים עם מרשם רופא עלה בכ-265% בגברים אך בלמעלה מ-400% בנשים.

גורמי סיכון אחרים למקרי תמותה עקב מינון-יתר של אופיואידים כוללים את טווח הגילאים 35-54 שנים, לבנים, מבוטחי מדיקייד ומגורים באזור כפרי. חלק מהמאפיינים הקליניים למינוני-יתר כללים כאב כרוני, שימוש בחומרים אסורים, הפרעות פסיכיאטריות, מרשמים מרובים או רופאים המחלקים מרשמים רבים לטיפול זה ומינון יומי גבוה של אופיואידים.

מתוך הכנס השנתי ה-141 מטעם ה-American Public Health Association

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה