נאונטולוגיה

מרבית קוראי NEJM מתנגדים לסיוע רפואי במעשה אובדני (N Engl J Med.)

 

כשניים מכל שלושה קוראים של כתב העת New England Journal of Medicine מתנגדים למעשה אובדני בסיוע רופא, כך עולה מתוצאות סקר חדש שפורסמו בכתב העת.

התנגדות למתן מנה קטלנית של תרופות נרקוטיות לחולה סופני המבקש זאת מהרופא דווחה ע”י 2,356 קוראים ב-74 מדינות (64.6%), כמו גם בתת-קבוצה של 1,712 קוראים מ-49 מדינות בארצות הברית (67.3%).

הקוראים השיבו לתיאור מקרה של גבר בן 72 מאורגון שקיבל טיפול פליאטיבי בשל ממאירות גרורתית של הלבלב ושקל אובדנות בסיוע רפואי, החוקית במדינתו. המקרה והטיעונים בעד ונגד פורסמו במהדורת 11 באפריל של כתב העת. הקוראים התבקשו להצביע ברשת בנוגע לשאלה אם יש להתיר מעשה אובדני בסיוע רפואי.

מרבית הקוראים שהצביעו בסקר היו רופאים, כך לפי כ-200 הערות שפורסמו ברשת בנוגע לתיאור המקרה.

המומחים שסיכמו את נתוני הסקר הדגישו כי סקר ברשת האינטרנט מועד להטיות ואינו תקף מבחינה מדעית. מומחים אחרים בתחום מדגישים כי אין משמעות רבה לממצאי הסקר, מאחר שמדובר בקוראים שבחרו להשיב לסקר ולא לכלל הרופאים.

למרות זאת, ממצאי הסקר משקפים את העמדה של קהילות רפואיות רבות, כולל ה-American Medical Association, שרואה במעשה אובדני בסיוע רופא מעשה שאינו תואם את מטרות המקצוע ואת השבועה “לא תגרום נזק”.

יוזמות אחרונות לחקיקה בנושא בוורמונט, מיין ומסצ’וסטס זכו כולן להתנגדות מהקהילות הרפואיות במדינה, אך עם תוצאות סותרות בסקרים. בנובמבר 2012, המצביעים במסצ’וסטס דחו את ההצעה לחקיקת אובדנות בסיוע רפואי. במאי, ניסיון דומה כשל במיין, אך עבר חקיקה בוורמונט, כך שוורמונט הינה המדינה השלישית, יחד עם אורגון וושינגטון, המתירה מפורשות אובדנות בסיוע רפואי.

בנוסף, המעשה חוקי מבחינת טכנית במונטנה, מאחר ובית המשפט העליון במדינה הצהיר כי אין דבר בחוק המדינה או במדיניות הציבורית האוסר על רופאים לסייע לחולים סופניים לסיים את חייהם.

ההערות שפורסמו בתגובה לתיאור המקרה של החולה מאורגון העידו על עמדות מוכרות במחלוקת בנוגע לאובדנות בסיוע רפואי. חלק גדול מהתומכים פנו לעקרון עצמאות החולה וכיבוד רצונותיו. הטענה האמיתית אינה נוגעת לאובדנות בסיוע רופא, אלא למי בסופו של דבר יש בעלות על הגוף.

מתנגדים רבים העלו שוב את הטיעון כי מתן מנה קטלנית של תרופה מסוימת לחולה סופני הינה הפרה של שבועת היפורקטס והזהירו מפני הופעת מדרון חלקלק עם התרת אובדנות בסיוע רופא לכיוון של המתת חסד. חלק מהמתנגדים הביעו גם חשש מפני מתן עדיפות לאוטונומיה של החולה על-פני סוגיות אחרות.

N Engl J Med. Published online September 12, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה