נאונטולוגיה

הקמפיין של ארגון הבריאות העולמי לשיפור היגיינת ידיים עובד: מסתמן שיפור בהקפדה על היגיינת ידיים בקרב הצוותים הרפואיים (Lancet)

הקמפיין של ארגון הבריאות העולמי להקפדה על היגיינת ידיים הביא לעליה בהיענות של היגיינת הידיים של אנשי צוות רפואי,מ-51.0% ל-67.2%, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שנערך בשישה אתרים (55 מחלקות ב-43 בתי חולים) בקוסטה ריקה, איטליה, מאלי, פקיסטן וערב הסעודית. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Lancet Infectious Disease.

זיהומים הקשורים בטיפול רפואי פוגעים במאות מיליוני חולים בכל שנה וכרוכים בשיעורי תחלואה ותמותה משמעותיים, עם הוצאות רפואיות רבות. הממצאים תומכים בהחלטה ליישם את גישת ארגון הבריאות העולמי וממשלות רבות ברחבי העולם, כולל 50 קמפיינים ארציים בנושא היגיינת ידיים.

לתכנית של ארגון הבריאות העולמי חמישה מרכיבים עיקריים: הבטחת שינוי מערכתי, בעיקר גישה של אנשי צוות רפואי לתכשירי שטיפת ידיים מבוסס-אלכוהול כדרך המועדפת להיגיינת ידיים; הכשרת והדרכת צוותים רפואיים; ניטור הרגלים ומשובי ביצועים; תזכורות חזותיות במקום העבודה; וביסוס סביבה בטוחה בתוך המוסד הרפואי.

כל האתרים במחקר הנוכחי התבססו על גישת יישום הדרגתית, שנערכה בארבעה שלבים שנמשכו 3-6 חודשים: מוכנות, הערכה בסיסית, התערבות והערכה במהלך המעקב.

התוצא העיקרי היה היענות, שנבחנה על-פי תצפית ישירה. התוצא המשני היה הידע של אנשי הצוות הרפואי אודות העברה מיקרוביאלית מצוותים רפואיים והדרך הטובה ביותר להקפיד על היגיינת ידיים, שנבחנו על-סמך שאלונים.

לפני ההתערבות זוהו 21,884 הזדמנויות להקפדה על היגיינת ידיים במהלך 1,423 מפגשים; לאחר ההתערבות זוהו 23,746 הזדמנויות במהלך 1784 מפגשים. שיעורי ההיענות הכוללים עלו מ-51.0% לפני ההתערבות ל-67.2% לאחריה.

החוקרים זיהו קשר בלתי-תלוי בין היענות ובין ההכנסה הארצית לכל איש, עם השפעה גדולה יותר של ההתערבות במדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית (יחס סיכויים של 4.67, p<0.0001), בהשוואה למדינות עם הכנסה גבוהה (2.19, p<0.0001).

ליישום ההתערבות הייתה השפעה משמעותית על ההיענות של אנשי הצוות הרפואי בכל האתרים (יחס סיכויים של 2.15) לאחר תקנון לערפלנים עיקריים, כולל קטגוריה מקצועית, התוויות להיגיינת ידיים, רמת ההכנסה של המדינה בשנת 2008, זמינות תכשירי שטיפת ידיים המבוססים על אלכוהול לפני ההתערבות והיום בשבוע.

החוקרים מדווחים כי חל שיפור בהיקף הידע של הצוותים הרפואיים בכל האתרים, כאשר הציון הממוצע עלה מ-18.7 ל-24.7, כאשר הציון המקסימאלי הוא 37 נקודות, לאחר ההכשרה.

בדומה לדיווחים אחרים, בקרב אחיות תועדו שיעורי ההיענות הגבוהים ביותר באתרי מחקר שונים לפני ההתערבות ובקרב רופאים תועדו שיעורי ההיענות הנמוכים ביותר, למעט באזורי קוסטה ריקה ומאלי. לאחר ההתערבות, ההיענות נותרה גבוהה יותר באחיות בהשוואה לרופאים בכל אתרי המחקר, למעט מאלי.

לאחר שנתיים, בכל אתרי המחקר דווח על המשך יוזמות לשיפור היגיינת ידיים או שיפור נוסף.

Lancet. Published online August 23, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה