נאונטולוגיה

זיהום אוויר מעלה את שיעורי התמותה והאשפוז עקב אי-ספיקת לב (Lancet)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Lancet, עולה כי הפחתה מתונה של זיהום האוויר עשויה לסייע במניעת 8,000 אשפוזים עקב אי-ספיקת לב ולהביא לחסכון רב בעלויות הטיפול הרפואי.

החוקרים בחנו את הנתונים מ-35 מחקרים להערכת ההשפעות של זיהום אוויר, שכללו תוצאי סיום אודות אי-ספיקת לב. בסה”כ, נתונים מ-12 מדינות נכללו בסקירה.

החוקרים מצאו כי המזהמים הנפוצים ביותר הנישאים באוויר, פחמן חד-חמצני, היה הזיהום הנבחן ביותר ולווה בעליה הגדולה ביותר באשפוזים או מקרי תמותה עקב אי-ספיקת לב, למרות שגזים וחלקיקי אוויר (למעט אוזון), לוו גם כן בסיכון מוגבר לאשפוזים או תמותה עקב אי-ספיקת לב.

החוקרים זיהו עליה של 3.52% בסיכון לאשפוז או תמותה עקב אי-ספיקת לב עבור כל עליה של 1 ppm בפחמן חד-חמצני. באשר ל-Sulfur Dioxide ו-Nitrodgen Dioxide, העליה המקבילה בסיכון עמדה על 2.36% ו-1.70%, בהתאמה, לכל עליה של 10 ppb. לכל עליה של 10 microgram/m3 בריכוז החומר החלקיקי, נרשמה עליה של 2% בשיעור האשפוזים או תמותה עקב אי-ספיקת לב.

החוקרים מציינים כי שיעור האשפוזים ומקרי התמותה עקב אי-ספיקת לב הגיעו לשיא בזמנים בהם איכות האוויר הייתה הגרועה ביותר.

החוקרים מדגישים כי הם אינם ממליצים לרופאים או למטופלים לשנות את הטיפולים או ההתנהגות כתוצאה מתוצאות אלו. הסיכון לאדם פרטני הוא נמוך, אך כולם חשופים לזיהום אוויר וההשפעה על האוכלוסייה היא חשובה.

כל המחקרים למעט אחד נערכו במדינות מפותחות, בהן גם שיפור מתון באיכות האוויר צפויים להשפיע באופן משמעותי על המצב הרפואי ולהביא לחסכון בעלויות הטיפול הרפואי. לפי ההערכות, ירידה במזהמים בעלי חלקיקים קטנים (פחות מ-2.5 מיקרומטר) של 3.9 microgram/m3 צפויה להביא לחסכון של מאות מיליוני דולרים בכל שנה ולמנוע קרוב ל-8,000 אשפוזים עקב אי-ספיקת לב.

למרות שדרושים מחקרים נוספים להערכת הקשר הסיבתי והמנגנונים הביולוגיים, זיהום אוויר הינו נושא בעל חשיבות לבריאות הציבור עם השפעות משמעותיות על המערכת הקרדיווסקולארית.

Lancet 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה