נאונטולוגיה

החיסון לנגיף השפעת לא מביא לעליה בסיכון להופעת הסינדרום גיליאן ברה ( Clinical Infectious Diseases)

מחקר רטרוספקטיבי חדש ומקיף מצא כי אין עדות לעליה בסיכון להופעה של סינדרום גיליאן ברה לאחר מתן חיסונים מכל סוג, כולל החיסון לנגיף השפעת.

כרקע למחקר מסבירים החוקרים כי סינדרום גיליאן-ברה (Guillain-Barré syndrome, GBS) , הינו נוירופתיה חריפה ונחשב לתהליך אוטואימוני, וכי התפרצויות של הסינדרום דווחו בעבר לאחר מתן חיסונים שונים, אך קשר כזה הוכח באופן ברור רק במקרה של חיסון השפעת הבלתי פעיל H1N1 מ-1976.

החוקרים זיהו מקרים של GBS אצל מאושפזים בצפון קליפורניה, בין 1995-2006. הרשימות הרפואיות של כל אחד מהמקרים נסקרו על ידי נוירולוג , על פי הגדרות המקרים של GBS (לפי ה-  Brighton Collaboration)  ורק מקרים שאושרו נכנסו לניתוח המחקר, ולא נכללו מקרים של סינדרום מילר פישר. החוקרים השוו את הסיכון  להופעת GBS  במקבלי החיסונים בטווח של ששת ועשרת השבועות שקדמו ל-GBS לסיכון באוכלוסיה הכללית באותו פרק זמן בצפון קליפורניה.

נמצאו 415 מקרים של GBS (ברמות 1,2,3 בסקאלת ברייטון) בתקופת המחקר (למעלה מ-30 מליון שנות אדם) וההיארעות היתה הגבוהה ביותר בחודשי החורף. יחס הסיכויים לחיסון לנגיף השפעת בטווח של שישה שבועות לפני הופעת GBS, בהשוואה לתשעת החודשים שקדמו לכך, היה1.1 (עם 95% CI, 0.43.1). הסיכון בטווח של ששת השבועות בהשוואה לשנה שקדמה לקבלת החיסונים לטטנוס-דיפטריה , 23-valent pneumococcal polysaccharide, ולכל החיסונים גם יחד היה 1.4 (0.34.5.) , 0.7 ( 0.1-2.9) ו-1.3 (0.8-2.3) , בהתאמה.

החוקרים מסכמים כי לא מצאו עדות לעליה בסיכון להופעה של GBS לאחר מתן חיסונים מכל סוג, כולל החיסון לשפעת.

 לתקציר המחקר

 Clin Infect Dis. (2013) 57 (2): 197-204

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה