בכתבה שפורסמה ב”הארץ” כותב דן אבן על דו”ח חדש של משרד הבריאות שהוצג היום בכנס “תזונה מונעת- איחוד כוחות”, שמצביע על הרכב תזונתי לקוי בארוחות המוגשות בבתי החולים בארץ. לפי המחלקה לתזונה במשרד הבריאות, קרוב ל-60% מבית החולים מגישים למאושפזים אצלם מזון לא מאוזן, כולל עודף שומן ומעט מדי ברזל וסידן. עוד נכתב בדו”ח כי למעלה מ-40% מבתי החולים לא מגישים פירות לפי הנחיות משרד הבריאות (2 פירות שונים ביום וארבעה בשבוע) , לא מספקים תפריט צמחוני או המתאים למאושפזים הזקוקים למזונות רכים, וכן רבים מהם מגישים את אותה מנה של מזון טחון כמה פעמים ביום. הממצאים לא מפרטים את שמות בתי החולים שנבדקו.
ניתוח בריאטרי יעיל יותר מטיפול תרופתי להפחתת הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים ומג'וריים בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה (J Am Coll Cardiol)
בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה והשמנת-יתר, ניתוח מטבולי לעומת טיפול לא-תרופתי מלווה בסיכון נמוך יותר משמעותית להיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין טיפול קודם שהוכח כמפחית סיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה בחולים עם […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!