נאונטולוגיה

גירוי שחלתי אינו מעלה את הסיכון להפרעות כרומוזומאליות בעובר (J Clin Endocrinol Metab)

גירוי שחלתי מתון אינו מביא לעליה בשיעור העוברים עם הפרעות כרומוזומאליות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בו נערכה השוואה בין מחזורים לאחר גירוי וללא-גירוי של תורמות ביציות צעירות ופוריות. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

החוקרים מצאו הפרעות כרומוזומאליות בשליש מהעוברים, שיעור הצפוי במהלך מחזורים טבעיים ועשוי להסביר את הפוריות הנמוכה שתועדה בבני אדם. לדבריהם, בשליש עד שני-שליש מהעוברים מהפריה חוץ מלאכותית ניתן לזהות הפרעות כרומוזומאליות.

לא ידוע אם שיעור כה גבוה קיים גם עם עוברים בהפריה טבעית, או אם מדובר בגורמים הקשורים להפריה חוץ-גופית. במטרה לקבוע את ההשפעה של גירוי שחלתי מבוקר על שיעור ההפרעות הכרומוזומאליות בעוברים, החוקרים גייסו 185 תורמות ביציות ממחזור ראשון ללא-גירוי. הם ערכו בדיקות סקירה גנטיות לפני החזרה ביום 3 לעוברים של 51 נשים. 46 מנשים אלו המשיכו לאחר מכן למחזור מגורה עם מתן recombinant FSH במינון 150IU ו-Highly Purified Human Menopausal Gonadotropin במינון 75 IU.

ב-16 מבין 46 העוברים ממחזורים ללא גירוי שחלתי (35%) זוהו הפרעות כרומוזומאליות, זאת בהשוואה ל-41% (123 מבין 303) מהעוברים ממחזורים לאחר גירוי שחלתי (p=0.45).

מהשוואה בתוך-משתתפים עלה שיעור הפרעות כרומוזומאליות ממוצע של 35% במחזורים ללא גירוי שחלתי ו-38% במחזורים עם גירוי שחלתי (p=0.64). איכות העוברים וסוג ההפרעות הכרומוזומאליות היו דומים בשני סוגי המחזורים.

גודל מדגם המחקר זיהה הבדל של 22% ומעלה בלבד בסיכון להפרעות כרומוזומאליות בין מחזורים עם גירוי שחלתי ומחזורים ללא גירוי שחלתי. על-כן, לא ניתן לשלול עליה קלה יותר בסיכון לאנאפלואידיות של עוברים עם גירוי שחלתי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הממצאים מעודדים, לאור השימוש הנרחב בגירוי שחלתי ושאלות שעלו בנוגע להשפעותיו על איכות העוברים והמצב הבריאותי של ילדים לאחר הפריה חוץ גופית. לא ניתן להשמיט את העובדה כי המחקר נערך בנשים פוריות וגירוי שחלתי בוצע עם מינונים מתונים של גונאדוטרופינים. כתוצאה מכך, עדיין לא ברור אם התוצאות תקפות בנשים עם הפרעות פוריות או עם גירוי שחלתי אגרסיבי יותר.

J Clin Endocrinol Metab 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה