נאונטולוגיה

האם חשיפה ל-Thimerosal בילדים קשורה לעליית הסיכון לאוטיזם? (מתוך Pediatrics)

מאת ד”ר נגה ליפשיץ

מתוצאות מחקר שפורסם ב-13 בספטמבר 2010 ב-Pediatrics, עולה כי לא נמצא קשר בין חשיפה ל-Thimerosal בתקופת הינקות ובין סיכון מוגבר לאוטיזם. Thimerosal הינו חומר משמר המכיל כספית ומהווה מרכיב בחלק מהחיסונים ובתרכיבי אימונוגלובולינים.

החוקרים מסבירים כי הכספית שמכיל Thimerosal עוברת מטבוליזם ל-Ethylmercury ו-Thiosalicylate. לדבריהם, בשנת 1999 העריך מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) כי ייתכן וילדים שחוסנו בהתאם להמלצות נחשפו לרמות גבוהות מהמומלץ של Ethylmercury. בהמשך, הונחו יצרני החיסונים להסיר את Thimerosal מהחיסונים הניתנים לילדים ולבחון את הסיכונים האפשריים הקשורים לחומר.

בעבודות קודמות עלה חשש כי ייתכן וקיים קשר בין Thimerosal ובין סיכון מוגבר להפרעה מהספקטרום האוטיסטי (Autism Spectrum Disorder, ASD). מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין חשיפה ל-Ethylmercury בילדים שקיבלו חיסונים או אימונוגלובולינים המכילים Thimerosal, ובין הסיכון ל-ASD, הפרעה אוטיסטית, או ASD עם רגרסיה (בו מאבדים הילדים כישורים שרכשו מוקדם יותר).

זהו מחקר מקרה-ביקורת שכלל 256 ילדים עם ASD ו-752 מקרי ביקורת, שהותאמו לפי שנת לידה, מין ומקום הטיפול. החוקרים העריכו את החשיפה ל-Thimerosal באמצעות איסוף נתונים מהתיקים הרפואיים ומתשאול ההורים על חיסונים או אימונוגלובולינים שקיבלו הילדים.

מתוצאות המחקר עולה כי לא נמצא קשר בין קבלת חיסון או אימונוגלובולין המכיל Thimerosal בתקופת הינקות, ובין סיכון מוגבר ליעדי המחקר. יחס הסיכויים (OR) ל-ASD בילדים שנחשפו לרמות Ethylmercury גבוהות היה 1.12 עבור חשיפה לחומר בתקופה הפרה-נטאלית (95% CI 0.83-1.51), 0.88 עבור חשיפה בין הלידה לגיל חודש (95% CI 0.62-1.26), 0.6 עבור חשיפה מהלידה ועד גיל 7 חודשים (95% CI 0.36-0.99) ו-0.6 עבור חשיפה מהלידה ועד גיל 20 חודשים (95% CI 0.32-0.97).

החוקרים כותבים כי הממצאים מחזקים את הראיות הקיימות על חשיפה ל-Thimerosal במהלך ההיריון, התומכות בכך שחשיפה לחומר ברחם אינה קשורה לסיכון מוגבר לאוטיזם. הם מציינים כי לא ברור מדוע חשיפה ל-Thimerosal נקשרה לסיכוי נמוך יותר לאוטיזם בחלק מקבוצת הגיל, וכי לא ידוע על מנגנון ביולוגי שעשוי להסביר את הממצא.

החוקרים מוסיפים כי זהו המחקר הראשון שבדק את הקשר בין חשיפה לחומר ובין סוגי ASD שונים, ותוצאותיו מצטרפות למחקרים קודמים, שלא הראו קשר בין אוטיזם ובין חשיפה ל-Thimerosal. הם מדגישים כי כיום מרבית החיסונים המיועדים לילדים אינם מכילים Thimerosal, פרט לחלק מהחיסוני השפעת.

מומחית מהתחום ציינה כי הן בעבודות קודמות והן במחקר הנוכחי לא נמצא קשר בין Thimerosal ובין סיכון מוגבר לאוטיזם. לדבריה, התוצאות עקביות וברורות, ולכן לא דרושים מחקרים נוספים בנושא.

Pediatrics, 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה