נאונטולוגיה

האם מתן פרופופול בטוח בילדים? (Arch Pediatr Adolesc Med)

ממחקר חדש מה-NIH (National Institute of Health) עולה כי בנוכחות רופאים מיומנים ונקיטת אמצעי הזהירות הדרושים, ניתן לטפל בבטחה ב-Propofol בילדים בתנאי מחקר.

החוקרים מקווים כי הממצאים יספקו לאנשי המקצוע ולהורים מידע נוסף כאשר הם שוקלים את הסיכונים אל מול התועלת בהשתתפות ילדים חולים במחקרי הדמיה, לחלקם אין תועלת רבה או כל תועלת עבור הילדים עצמם.

החוקרים מסבירים כי ניתן לטפל בפרופופול בבטחה אך חשוב להכיר את התרופה, להתנסות בה ולהיות מוכנים להתמודד עם תופעות הלוואי שלה.

החוקרים סקרו את הרשומות הרפואיות אודות 607 ילדים ומתבגרים בסיכון גבוה, שנדרשו למתן פרופופול לצורך 1480 בדיקות הדמיה. מרבית הילדים סבלו ממחלות חמורות ומוגבלויות משמעותיות.

החוקרים מדווחים כי תועדו 98 תופעות לוואי במהלך 79 פרוצדורות (כלומר, 534 פרוצדורות עם תופעות לוואי אחת ל-10,000). חסימה של דרכי האוויר (n=28), שיעול (n=18) וירידה בריוויון החמצן בדם (n=13) היו הסיבוכים הנפוצים. אף אחד מהאירועים לא נותר לאורך זמן.

גורמי סיכון לתופעות לוואי כללו הפרעה בדרכי האוויר (OR = 4.41) או ילדים חולים, על-בסיס סיווג ASA (American Society of Anesthesiologists) (OR = 2.92 למדד ASA כמשתנה רציף). גם משך הרדמה ארוך יותר לווה בסיכון מוגבר לתופעות לוואי (OR = 1.46 עבור כל 30 דקות נוספות).

הגדרת סיכונים אלו צפויה לסייע בקבלת החלטה מודעת יותר להכללת ילדים במחקרים. עריכת בדיקות של ילדים במסגרת מחקר היא מסובכת יותר מאחר שלעיתים קרובות נדרשת הרדמה לצורך פרוצדורות מסוימות, שאינן דורשות הרדמה במבוגרים. כמו כן, לעיתים קרובות בדיקות במסגרת מחקר דורשות זמן רב יותר מאשר בדיקות קליניות.

הרדמה כללית בעצמה כרוכה בסיכון מסוים וחשוב שאנשי המקצוע וההורים יעריכו את יחס סיכון-תועלת של ההרדמה, בנוסף לסיכון הכרוך בבדיקת ההדמיה.

Arch Pediatr Adolesc Med 2010;164:554-560.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה