נאונטולוגיה

מתן מזון מוצק בשלב מוקדם לתינוק מעלה את הסיכון למחלות אלרגיות (Annals of Allergy, Asthma and Immunology )

ממחקר חדש עולה כי מתן מזון מוצק לילודים לפני גיל 6 חודשים עשוי להעלות את הסיכון לאלרגיות, בעוד שהנקה בלבד במשך 6 חודשים לפחות עשויה למנוע הופעת תסמיני אלרגיה בשלב מאוחר יותר בחיים.

מאמר זה מחזק את הקונצנזוס של אירגונים כמו American Academy of Pediatrics ו-WHO, הממליצים על הנקה בלבד למשך 6 חודשים לבריאות אופטימלית של היילוד והאם.

ההמלצות הספציפיות כוללות:


  • הנקה בלבד (ללא פורמולות חלב פרה או תוספי מזון) במשך 6 החודשים הראשונים לחיים,מאחר שיש לה אפקט מגן מפני הופעת תסמיני אלרגיה שיימשכו הרבה מעבר לתקופת ההנקה.

  • אין לתת תוספי מזון בארבעת החודשים הראשונים לחיים, מאחר שהם מעלים את הסיכון למחלות אלרגיות עד גיל 10 שנים.

  • הימנעות מחלב פרה בחודשים הראשונים לחיים הוכח כאמצעי יעיל למניעת אלרגיות. החוקרים הסכימו כי חשיפה מאוחרת למזון מוצק דומה ביעילותה במניעת אלרגיות למזון.

  • המזונות העיקריים המהווים סיכון גבוה לאלרגיות כוללים חלב פרה, ביצים, בוטנים, אגוזים, דגים ומאכלי ים. גם למזונות אחרים, כמו פירות, ירקות, בשר, סויה ודגנים, פוטנציאל לגרום אלרגיות אם יינתנו מוקדם מדי. החוקרים מציינים כי נראה הגיוני שעדיף לתת מזון באופן סלקטיבי, אינדיבידואלי והדרגתי, בכדי להפחית את הסיכון לאלרגיה.

  • אין לתת מזונות מעורבים המכילים מגוון אלרגנים פוטנציאליים ליילודים אלא רק לאחר הערכת טולרנס לכל מרכיב מזון.

  • מזון מבושל, הומוגני, עדיף על מזון טרי כאשר קיימת הוכחה קלינית לפוטנציאל אלרגי, כמו במקרים של בקר, פירות וירקות.

לאחר גיל 6 חודשים יש לתת מזון ספציפי בתלות במספר גורמים, כולל הצרכים התזונתיים הפרטניים של התינוק והסיכון לאלרגיות. לרוב לא יינתנו ביצים, דגים, אגוזים ובוטנים לפני גיל 12 חודשים, או מאוחר יותר בילדים בסיכון גבוה לאלרגיות.

Annals of Allergy, Asthma and Immunology 2006, vol. 97, no. 1, pp. 10 – 21

לידיעה ב-DocGuide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה