נאונטולוגיה

בלתי סביר שהשהייה של מזון מוצק למשך יותר משישה חודשים מגנה על תינוקות כנגד אלרגיה (Pediatrics)

השהייה של הכנסת מזון מוצק מעבר לגיל 6 חודשים אינה מגנה כנגד התפתחות אטופית של רגישות ודלקת עור. אולם, השהייה שכזאת במשך ארבעת החודשים הראשונים לחיי התינוק, עשויה “להציע” הגנה מסוימת.

במחקר שנערך לאחרונה, נבדק תיזמון “ההיכרות הרשמית” של מזון יבש בהקשר של דלקות עור ורגישויות אטופיות ב- 2612 תינוקות בני יומם.

במחקר מקיף זה לא נמצאה כל ראיה התומכת באפקט המגן של השהיית הכנסת המזון המוצק מעבר ל- 6 חודשים על דלקות עור ורגישויות אטופיות בגיל שנתיים של התינוקות.

לגבי השהייה לתקופה של עד 4 חודשים, הקשר אינו ברור שכן התוצאות לא היו חד משמעיות.

בנוסף לכך, לא נמצא קשר מובהק בין התפקיד המגן של השהיית המזון על האלרגיות בילדים להורים אטופיים. 

צוות החוקרים מצא הוכחה ברורה לסיבתיות הפוכה בין תופעות אלרגיה או סימפטומים מוקדמים בעור וההכנסה הראשונה של מזון מוצק.

אלרגיה יכולה להופיע לראשונה בגיל מוקדם מאוד, עוד לפני ההיכרות הראשונה של התינוק עם מזון מוצק.

תאוריית הסיבתיות ההפוכה אומרת לפיכך שילדים אשר מראים סימנים של דלקת עור אלרגית (התוצאה) יכולים לקבל מזון מוצק (החשיפה) לראשונה בחייהם רק מאוחר יותר, ולכן כנראה מסווים אפקט מגן אמיתי אשר אף מסתיים באסוציאציה שגויה.

לדיווח במדסקייפ

Pediatrics 2006;117:401-410

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה