נאונטולוגיה

הנקה מקטינה את הסיכון להתפתחות אי-סבילות לגלוטן (Arch Dis Child)

ממחקר חדש עולה כי הנקה מגנה מפני התפתחות מחלת Celiac.

החוקרים טוענים כי הנקה בזמן מתן מזון מוצק מקטינה באופן משמעותי את הסיכון להתפתחות Celiac Disease. יתרה מזאת, ככל שהתינוק ניזון מהנקה במשך זמן ארוך יותר, קיים סיכוי גדול יותר שהוא לא יפתח תסמינים של Celiac Disease.

החוקרים ערכו מטה-אנליזה שהתבססה על נתונים מ-6 מחקרים, שכללו מעל 1,100 מקרים וכמעט 3,500 ביקורות, שענו על הקריטריונים. פרט למחקר אחד קטן, שכלל 8 מקרים ו-73 ביקורות, כל יתר המחקרים מצאו קשר בין זמן הנקה ארוך יותר ובין ירידה בסיכון להתפתחות Celiac Disease.

בהשוואה ליילודים שלא ינקו בזמן חשיפה ראשונה לגלוטן, בילודים שעדיין ינקו נרשם Odds Ratio להתפתחות Celiac Disease של 0.48.

לא ידוע כיצד משיגים הגנה זו. ייתכן פשוט שהנקה בזמן גמילה מהנקה מובילה לחשיפה מעטה יותר לגלוטן. הנקה יכולה גם להקטין את זיהומי המעיים שעשויים להקטין את שכיחות Celiac Disease ביילודים הנוטים לפתח את המחלה.

החוקרים קוראים לערוך מחקרים פרוספקטיבים, ומציינים כי לא ברור אם הנקה מעכבת את התפתחות התסמינים או מספקת הגנה קבועה מפני המחלה.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה