נאונטולוגיה

קווים מנחים לאיבחון וטיפול במחלת צליאק בילדים: המלצות ארגון צפון אמריקה לגסטרואנטרולוגיה, הפטולוגיה ותזונה בילדים (J Pediatr Gastroenterol Nutr)

מחלת הצליאק היא מחלה חיסונית אנטרוהפטית הנגרמת ע”י רגישות קבועה לגלוטן באנשים הרגישים גנטית. היא מופיעה בילדים ומתבגרים עם סימפטומים גסטרואינטסטינלים, דרמטיטיס הרפטיפורמיס, פגמים באמייל השיניים, אוסטאופורוזיס, גובה נמוך, התבגרות מאוחרת ואנמיה בעקבות חוסר ברזל עקבי ובחולי סוכרת אסימפטומטית מסוג 1, תסמונת דאון, תסמונת טרנר, תסמונת ויליאמס, חוסר IgA סלקטיבי ובקרובים מדרגה ראשונה של חולי צליאק.

ועדת מחלת הצליאק של אירגון צפון אמריקה לגסטרואנטרולוגיה, הפטולוגיה ותזונה בילדים ניסחה קווים מנחים קליניים לאבחון וטיפול בצליאק אצל ילדים על בסיס האינטגרציה של סקירה מערכתית של הספרות הרפואית בשילוב עם דעות מומחים. הוועדה בחנה את ההנחיות לבדיקות, ערך הבדיקות הסרולוגיות, סיווג אנטיגנים לויקוציטים אנושיים והיסטופתולוגיה, טיפול ובקרה של ילדים חולי צליאק.

ההמלצה כי ילדים ומתבגרים עם סימפטומים של צליאק או סיכון גבוה למחלת צליאק יעברו בדיקת דם לנוגדנים של טרנסגלוטמינאז רקמתי (TTG), ואלו עם TTG גבוה יופנו לרופא ילדים גסטרואנטרולוגי לביופסיה אינטסטינלית, ואלו עם מאפייני מחלת צליאק בהיסטופתולוגה אינטסטינלית יטופלו ע”י דיאטה נוקשה ללא גלוטן.

מסמך זה מייצג את ההמלצות הרשמיות של אירגון צפון אמריקה לגסטרואנטרולוגיה, הפטולוגיה ותזונה בילדים לגבי איבחון וטיפול במחלת צליאק בילדים ובמתבגרים.

J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2005 Jan;40(1):1-19

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה