נאונטולוגיה

האם דיאטה בזמן ההריון מקטינה את הסיכון ללוקמיה בילד? (Cancer Causes Control)

מחקר חדש מעלה את האפשרות, שדיאטה עשירה בירקות ובחלבונים בזמן ההריון, מגנה מפני לוקמיה לימפובלסטית חריפה (ALL) בילד.

המאורע הגנטי שמתחיל את התפתחות הלוקמיה טרנסלוקציה כרומוזומלית, עלול לקרות בעובר עוד בזמן ההריון. כלומר חלק מגורמי הסיכון להתפתחות המחלה, נמצאים כבר בזמן ההריון למשל, הדיאטה של האם בזמן ההריון.

במחקר בדקו את התזונה של אמהות ל- 138 ילדים עם ALL, בהשוואה לקבוצת ביקורת בגודל זהה. הדיאטה של האמהות נבדקה ב-12 החודשים שקדמו להיריון, מתוך הנחה שזה משקף את התזונה בהיריון עצמו.

המחקר הראה כי צריכה של ירקות, פירות וחלבונים היתה ביחס הפוך לסיכון לילד. התוצאות היו מובהקות סטטיסטית לגבי צריכת ירקות וחלבונים ולא מובהקות לגבי פירות.

ספציפית קשורים לסיכון מופחת היו גזר, מלון, אפונה, שעועית ושעועית ירוקה.

החוקרים משערים שחשיפת העובר לתזונה אימהית נכונה, יכולה להגן מפני התפתחות ALL ע”י מניעה של נזקים חימצוניים לדנ”א או ע”י תיקון דנ”א פגוע.

מחקר זה מראה, טוענים החוקרים, את החשיבות הגדולה שיש לתזונה של ירקות, פירות ומאכלים עתירי חלבונים כמו בשר, דגים, שעועית ואגוזים בזמן ההיריון.

Cancer Causes Control 2004;15:559-570.

לידיעה המלאה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה