טכנולוגיות רפואיות

טיפול בדום נשימה בשינה מפחית סיכון לאוטם לבבי ואירוע מוחי (מתוך כנס SLEEP)

טיפול בדום נשימה חסימתי בשינה עם מכשיר CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) מספק הגנה מפני אוטם לבבי, אירוע מוחי ואירועים קרדיווסקולאריים אחרים, בפרט בחולים עם הפרעת נשימה בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה ואלו עם עינות גבוהה יותר למכשיר CPAP, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס SLEEP 2021.

החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות של מבוגרים שהופנו למעבדת שינה במערכת הבריאות בקליפורניה. מדגם המחקר כלל 11,145 מבוגרים ללא דום נשימה חסימת בשינה, 13,898 משתתפים עם הפרעת הנשימה בשינה שטופלו במכשיר CPAP ו-20,884 מבוגרים עם דום נשימה חסימתי בשינה אשר לא השתמשו במכשיר CPAP. בכל המשתתפים לא הייתה אבחנה קודמת של מחלות לב וכלי דם בתחילת המחקר וחציון משך המעקב עמד על 262 ימים.

התוצא העיקרי היה הופעת אוטם לבבי, אירוע מוחי, אנגינה לא-יציבה, אי-ספיקת לב, או תמותה עקב מחלות לב וכלי דם.

במודלים מתוקנים, במבוגרים עם דום נשימה חיסמתי בשינה בדרגה מתונה-עד-חמורה שלא השתמשו במכשיר CPAP תועד סיכון גבוה ב-71% לאירוע קרדיווסקולארי ראשון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת הנשימה בשינה (יחס סיכון של 1.71, רווח בר-סמך 95% של 1.11-2.64).

עם זאת, הסיכון לאירוע קרדיווסקולארי במהלך המעקב היה נמוך ב-32% בקרב חולים עם דום נשימה חסימתי בשינה אשר השתמשו במכשיר CPAP (יחס סיכון של 0.68, p=0.016). התועלת של הטיפול תועדה בעיקר בחולים שהשתמשו במכשיר במשך לפחות 4 שעות בלילה (יחס סיכון של 0.60, רווח בר-סמך 95% של 0.39-0.95). הקשר היה בולט יותר בחולים עם הפרעת נשימה בשינה בדרגה מתונה-עד-חמורה (יחס סיכון של 0.56, רווח בר-סמך 95% של 0.39-0.81).

ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של טיפול ארוך-טווח ב-CPAP בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה מתונה-עד-חמורה.

מתוך כנס SLEEP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה