טכנולוגיות רפואיות

מקומו של השעון החכם לזיהוי פרפור פרוזדורים (N Engl J Med)

כל התחזיות מרמזות כי בקרוב מאוד שעונים חכמים וטכנולוגיות נישאות אחרות ישמשו לזיהוי מקרים של פרפור פרוזדורים. ממחה וירטואלי גדול, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine, עולה כי שעון אפל (Apple Watch) עשוי לזהות אירועים של קצב לב לא-סדיר ולהוביל להערכה קלינית לאישור כי מדובר בפרפור פרוזדורים.

במסגרת המחקר, משתתפים ללא פרפור פרוזדורים השתמשו באפליקציה למכשירי טלפון חכמים והסכימו להיות תחת מעקב. במידה ואלגוריתם המבוסס על שעון חכם זיהה אפשרות לפרפור פרוזדורים, הושלם ביקור טל-רפואה ומדבקת אק”ג נשלחה למטופל, במטרה להדביקה למשך שבעה ימים. שאלונים ניתנו 90 ימים לאחר ההתראה על קצב לב לא-סדיר ובתום המחקר.

היעדים העיקריים היו הערכת שיעור המשתתפים בהם תועדה התראה על קצב לב לא-סדיר עם עדות לפרפור פרוזדורים באק”ג.

החוקרים גייסו למחקר 419,297 משתתפים לאורך שמונה חודשים. לאורך חציון של 117 ימי מעקב, 2,161 משתתפים (0.52%) קיבלו התראות על קצב לב לא-סדיר. מבין 450 משתתפים שהשיבו את מדבקות האק”ג עם נתונים זמינים להערכה, פרפור פרוזדורים זוהה ב-34% מכלל המשתתפים וב-35% מאלו בגילאי 65 שנים ומעלה.

בקרב משתתפים בהם התקבלה התראה על קצב לב לא-סדיר, הערך המנבא החיובי עמד על 0.84 (רווח בר-סמך 95% של 0.76-0.92) לזיהוי פרפור פרוזדורים באק”ג בו-זמנית עם התראה על קצב לב לא-סדיר.

מבין 1,376 משתתפים בהם תועדה התראה של השעון החכם, אשר השלימו את הסקר לאחר 90 ימים, 57% מהם יצרו קשר עם איש צוות רפואי מחוץ למחקר.

החוקרים לא זיהו אירועים חריגים חמורים על-רקע השימוש באפליקציה.

מהממצאים עולה כי מבין המשתתפים בהם תועדה התראה על קצב לב לא-סדיר בשעון החכם, ב-34% תועד פרפור פרוזדורים בתרשים אק”ג ו-84% מההתראות תאמו להופעת פרפור פרוזדורים. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

N Engl J Med. Published online November 14, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טכנולוגיית בינה מלאכותית מסייעת באבחנה של נגעים סולידיים בלבלב (JAMA Netw Open)

    טכנולוגיית בינה מלאכותית מסייעת באבחנה של נגעים סולידיים בלבלב (JAMA Netw Open)

    מודל בינה מלאכותית המשלב מידע קליני והדמיות מבדיקת אולטרה-סאונד אנדוסקופי עשוי לסייע באבחנה מבדלת של נגעים סולידיים בלבלב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מבין התבססו על מידע קליני והדמיות אולטרה-סאונד אנדוסקופי מ-439 מטופלים עם נגעים סולידיים בלבלב להכשרה ותיקוף היכולת של מודל בינה מלאכותית להבחין בין נגעי לבלב […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה