טכנולוגיות רפואיות

שכיחות גבוהה באופן מדאיג של מקרי דום לב ותמותה במהלך התערבות כלילית מילעורית אלקטיבית (מתוך כנס ה-EuroPCR)

מנתונים חדשים מאירופה עולם שיעורים גבוהים של מקרים לא-צפויים של דום לב או תמותה בחולים לאחר התערבות כלילית מילעורית אלקטיבית. הממצאים החדשים הוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Congress of the European Association of Percutaneous Cardiovascular Intervention.

מהנתונים אודות למעלה מ-13,000 מקרים אלקטיביים (55% עם מדד SYNTAX 1 של מתחת ל-20, 52% מהחולים עם מקטע פליטה תקין של חדר שמאל) שבוצעו במרכזים בעלי נפח גבוה של התערבויות כליליות מילעוריות זוהו 330 חולים שפיתחו דום לב במהלך הפרוצדורה (מקרה אחד לכל 344 פרוצדורות). מבין אלו, 162 חולים הלכו לעולמם (20%) במהלך הפרוצדורה או בתוך 24 שעות מההתערבות (29%), שיעורים המקבילים למקרה תמותה אחד מכל 702 פרוצדורות.

הגורמים לאירועי דום לבבי כללו סיבוכים טכניים (39%, כלל דיסקציה, התנקבות, דימום, אירוע מוחי ואובדן תומכן) או איסכמיה מצטברת (32%); סיבות אחרות כללו תרומבוזיס אקוטי בתומכן (7%), העדר זרימה חוזרת (7%) וסיבות אחרות (13%). בכל אופן, ההישרדות לא הייתה תלויה בסיבה לדום הלבבי.

בקרב 29 חולים שהופנו לניתוח מעקפים כפרוצדורת הצלה, שיעורי התמותה היו די גבוהים ועמדו על 62% (18 חולים). יתרה מזאת, כל החולים שהופנו לניתוח עם התנקבות עורק כלילי הלכו לעולמם (8 חולים), ממצאים העשויים לתמוך בניסיונות נרחבים ככל האפשר לעשות ככל שניתן במהלך ההתערבות המילעורית.

החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר מרשם הגדול ביותר בנושא דום לב ותמותה לא-צפויים במהלך התערבות כלילית מילעורית אלקטיבית.

מתוך כנס ה-EuroPCR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה