טכנולוגיות רפואיות

פרופיל בטיחות טוב יותר למכשירי LVAD חדשים בטיפול באי-ספיקת לב מתקדמת (N Engl J Med)

מהדו”ח הסופי של מחקר MOMENTUM-3, שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine, עולה כי מכשירי LVAD (Left Ventricular Assist Device) החדשים, HeartMate 3, בטוחים יותר מהמכשירים הקודמים, עם תוצאות טובות יותר בהערכת התוצאים העיקריים והמשניים, בהשוואה למכשירי HeartMate II.

משני ניתוחי ביניים של המחקר עלה כי בחולים עם אי-ספיקת לב מתקדמת, אשר טופלו במכשיר LVAD (Left Ventricular Assist Device), המבוסס על זרימה צנטריפוגאלית, הסיכוי לתרומבוזיס של המשאבה או אירוע מוחי לא-מגביל היה קטן יותר, בהשוואה לחולים שטופלו במכשיר LVAD עם זרימה אקסיאלית.

במסגרת המחקר חולקו באקראי חולים עם אי-ספיקת לב מתקדמת לטיפול במשאבה עם זרימה צנטריפוגאלית או משאבה עם זרימה אקסיאלית, ללא תלות ביעד הטיפול ה(גשר להשתלה או טיפול סופי). התוצא העיקרי המשולב כלל הישרדות לאחר שנתיים ללא אירוע מוחי מגביל או ניתוח חוזר להסרה או החלפה של התקן תקול. תוצא הסיום העיקרי היה החלפת משאבה לאחר שנתיים.

ניתוח הנתונים הסופי כלל 1,028 חולים שלקחו חלק במחקר: 516 חולים בקבוצת הטיפול במשאבה בעלת זרימה צנטריפוגאלית ו-512 חולים בקבוצת הטיפול במשאבה אקסיאלית. בניתוח התוצא העיקרי עלה כי 397 חולים (76.9%) שטופלו במשאבה החדשה, בהשוואה ל-332 חולים (64.8%) שטופלו במכשירי LVAD קודמים, שרדו לאחר שנתיים, ללא אירוע מוחי מגביל או ניתוח חוזר להחלפה או הסרת מכשיר תקול (סיכון יחסי של 0.84, P<0.001 לעדיפות).

החלפת משאבה הייתה פחות נפוצה בקבוצת הטיפול במשאבות LVAD חדשות, בהשוואה למכשירי LVAD ישנים (12 חולים, 2.3% לעומת 57 חולים, 11.3%; סיכון יחסי של 0.21, p<0.001). מספר האירועים לכל שנת-מטופל של אירוע מוחי בכל דרגה, דימום מג’ורי ודימום ממערכת העיכול היה קטן יותר בחולים בקבוצת הטיפול במשאבה בעלת זרימה צנטריפוגאלית, בהשוואה למשאבה בעלת זרימה אקסיאלית.

החוקרים כותבים כי בקרב חולים עם אי-ספיקת לב מתקדמת, מכשירי LVAD בעלי זרימה צנטריפוגאלית מלווים בתדירות פחותה של החלפת משאבה, בהשוואה למכשירי LVAD בעלי זרימה אקסיאלית. יתרה מזאת, מכשירי LVAD החדשים היו עדיפים מבחינת סיכויי הישרדות ללא אירוע מוחי מגביל או ניתוח חוזר להחלפת או הסרת התקן תקול.

N Engl J Med 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה