טכנולוגיות רפואיות

דו”ח החברה האמריקאית לחקר הסרטן: חלה התקדמות רבה בתחום הסרטן אך עדיין ישנם אתגרים רבים (מתוך דו”ח ה-AACR)

מדו”ח חדש מטעם החברה האמריקאית לחקר הסרטן (American Association for Cancer Research) עולה חלה התקדמות רבה בכל הנוגע לטיפול בסרטן, מניעה ואבחנת מחלות ממאירות, עם ירידה מקבילה בשיעורי התמותה עקב ממאירויות. עם זאת, למרות המגמות המבטיחות הללו, עדיין קיימים אתגרים רבים נוספים.

בדו”ח מדגישים הכותבים חלק מההתקדמויות החשובות שחלו בתחום הטיפול בסרטן:

·       בתקופה שבין אוגוסט 2017 ועד סוף יולי 2018 אושרו 14 טיפולים חדשים למחלות ממאירות ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי, 11 תרופות שכבר מצויות בשוק קיבלו אישור להתוויות נוספות ומערכת הנחיית ניתוח אחת אושרה לשימוש.

·       טיפולים חדשים שאושרו לשימוש כוללים טיפולי CART (Chimeric Antigen Receptor T-cell), תכשירים רדיותרפואיטיים ממוקדים ותכשירים ממוקדים אחרים.

·       מספר החולים ששרדו מחלה ממארת הגיע לשיא של מעל 15.5 מיליון אנשים.

·       שיעורי התמותה עקב ממאירות ירדו ב-26% משנת 1991 עד 2015.

·       היקף המעשנים בקרב מבוגרים בארצות הברית התייצב סביב 14%, שיעור המהווה ירידה דרמטית משיעור של 42% מעשנים בשנת 1965.

דו”ח ה-AACR מציין גם את האתגרים שנותרו בכל הנוגע לטיפול בסרטן. למרות התקדמויות באבחנה ובטיפול, מספר המקרים החדשים של מחלות ממאירות צפוי לעלות באופן דרמטי בעשורים הקרובים, עם עליה מלמעלה מ-1.7 מיליון בשנת 2018 ל-2.4 מיליון חולים בארצות הברית בשנת 2035. עליה זו נובעת בעיקר מעליה במספר החולים בגילאי 65 שנים ומעלה.

ברחבי העולם, שיעור מקרי מחלות ממאירות מצוי במגמת עליה קבועה במהלך העשור האחרון, מ-13.4 מיליון בשנת 2006 ל-17.4 מיליון בשנת 2016. הצפי הוא כי העליה הגדולה ביותר בהיקף המחלות הממאירות תהיה במדינות בעלות הכנסה נמוכה.

למרות ששיעורי התמותה עקב ממאירות מצויים במגמת ירידה, הצפי הוא כי כ-609,000 חולים ילכו לעולמם מהמחלה בשנת 2018. מספר זה גם צפוי לעלות אל מעבר למיליון מקרי תמותה בשנת 2035, לצד עליה במספר מקרי מחלות ממאירות.

סוגיה בוערת נוספת נוגעת להבדלים במערכות טיפול בסרטן, הן ברחבי העולם והן בארצות הברית. גורמים מורכבים תורמים להבדלים בארצות הברית, בה בקבוצות מסוימות נטל המחלות הממאירות אינו פרופורציונאלי, בהשוואה לאוכלוסיות אחרות. הבדלים בנטל מחלות ממאירות נובעים מגורמים סוציו-אקונומיים, מאפיינים תרבותיים, אורחות חיים, מיקום גיאוגרפי, תזונה, דחק, סוג ביטוח רפואי, הסביבה והביולוגיה.

מהדו”ח עולה עוד כי כ-40% מכלל מקרי הסרטן שאובחנו בארצות הברית בשנת 2014, לצד קרוב למחצית ממקרי התמותה עקב ממאירויות, נבעו מגורמי סיכון הפיכים. אלו כללו עישון סיגריות, תזונה לקויה, צריכת אלכוהול, חוסר פעילות גופנית והשמנה. בנוסף, חיסון כנגד HPV והפחתת חשיפה לקרינה אולטרה-סגולה מהשמש ומכוני שיזוף עשויה להפחית עוד יותר את היקף המחלות הממאירות.

סוגיה חשובה נוספת נוגעת לשיפור בריאות הציבור, לאור חוסר היכולת כיום להעביר בצורה יעילה את המידע אודות גורמי סיכון הניתנים למניעה לאוכלוסיה הכללית, כמו גם יישום התערבויות לצמצום סיכונים אלו. לדוגמא, מרבית המבוגרים עדיין אינם מודעים לחשיבות השמנה וצריכת אלכוהול בהתפתחות מחלות ממאירות.

הדו”ח קורא לפתח גישות חדשות ואמצעי מניעת מחלות ממאירות, אך לצורך כך נדרש מימון בכדי לאפשר פעילויות אלו.

מתוך דו”ח ה-AACR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גישה עוקבת הכוללת בדיקת קפסולה ואנדוסקופיה כפולת בלון של המעי מסייעת בזיהוי סיבוכים משנית למחלת צליאק (Digestive and Liver Disease)

    גישה עוקבת הכוללת בדיקת קפסולה ואנדוסקופיה כפולת בלון של המעי מסייעת בזיהוי סיבוכים משנית למחלת צליאק (Digestive and Liver Disease)

    בדיקת קפסולה והשלמת אנדוסקופיה כפולת בלון של המעי (Double Balloon Enteroscopy) מסייעות בזיהוי סיבוכים משנית למחלת צליאק מעבר לאלו הניתנים לאבחון באמצעות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Digestive and Liver Disease. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקווים המנחים ממליצים על השלמת בדיקת קפסולה ולאחריה אנטרוסקופיה לאבחנה ומעקב אחר מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של נוירופיברומטוזיס על איכות החיים של החולים (JAMA Dermatol)

    ההשפעה של נוירופיברומטוזיס על איכות החיים של החולים (JAMA Dermatol)

    תמונות במכשירי הטלפון הנייד עשויות לשמש ככלי מהימן להערכת מאפיינים של נוירופיברומות עוריות בחולים עם אבחנה של נוירופיברומטוזיס מסוג 1 (NF1), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שזיהה גם קורלציה בין היקף נוירופיברומות עוריות ובין איכות החיים, עם השפעה בולטת במיוחד של חומרת המעורבות של הפנים על הבריאות הנפשית. במסגרת המחקר שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA […]

  • כריתת אונה של בלוטת התריס אינה מעלה את הסיכון לניתוח חוזר בחולים עם סרטן בלוטת תריס (Thyroid)

    כריתת אונה של בלוטת התריס אינה מעלה את הסיכון לניתוח חוזר בחולים עם סרטן בלוטת תריס (Thyroid)

    למרות שהנחיות ה-American Thyroid Association משנת 2015 הובילו לעליה בשיעור ניתוחי כריתת אונה של בלוטת התריס, אלו לא הובילו לשיעורים גבוהים של ניתוח חוזר בשלב מוקדם או מאוחר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Thyroid. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנחיות ה-ATA משנת 2015 תומכות בכריתת אונה של בלוטת התריס או כריתה מלאה של בלוטת […]

  • טיפול ב-Olanzapine מקל על בחילות והקאות במהלך טיפול כימותרפי (JAMA Netw Open)

    טיפול ב-Olanzapine מקל על בחילות והקאות במהלך טיפול כימותרפי (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול ב- Olanzapine(זיפרקסה)  הפחית משמעותית בחילות והקאות לעומת מעקב בלבד אחר חולים עם גידולים סולידיים תחת טיפול בתכשירים כימותרפיים מעוררי-בחילה בדרגה מתונה. החוקרים מסבירים כי Olanzapine הינו תכשיר אנטי-פסיכוטי המשמש לטיפול בסכיזופרניה והפרעה דו-קוטבית, אשר הוכח כיעיל בטיפול בבחילות והקאות משנית לטיפול בתכשירים כימותרפיים מעוררי […]

  • טיפול ב-Tafasitamab משפר הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים עם לימפומה פוליקולארית מתקדמת (מתוך הודעת Incyte)

    טיפול ב-Tafasitamab משפר הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים עם לימפומה פוליקולארית מתקדמת (מתוך הודעת Incyte)

    הוספת Tafasitamab (מינג’ובי) לטיפול ב-Lenalidomide ו-Rituximab שיפר את התוצאות בחולים עם לימפומה פוליקולארית חוזרת או עמידה לטיפול, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר inMIND כפי שדווח על-ידי היצרן. המומחים מסבירים כי Tafasitamab הינו נוגדן חד-שבטי הומאני כנגד CD19. התכשיר מאושר לשימוש בארצות הברית בשילוב עם Lenalidomide לטיפול במבוגרים עם לימפומה חוזרת או עמידה מסוג DLBCL (או […]

  • סיכון מוגבר לאובדנות בקרב בני זוג של חולים עם מחלות ממאירות (JAMA Oncology)

    סיכון מוגבר לאובדנות בקרב בני זוג של חולים עם מחלות ממאירות (JAMA Oncology)

    בני ובנות זוג של חולים עם מחלה ממארת מצויים בסיכון מוגבר לאובדנות, בפרט במהלך השנה הראשונה לאחר אבחנת המחלה הממארת אצל בן/בת זוגם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על מצוקה פסיכולוגית גבוהה יותר והפרעות פסיכיאטריות משמעותיות בקרב בני ובנות זוג […]

  • בדיקת PSMA PET/CT עדיפה על בדיקת MRI בקביעת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncology)

    בדיקת PSMA PET/CT עדיפה על בדיקת MRI בקביעת שלב המחלה בחולים עם סרטן ערמונית (JAMA Oncology)

    בדיקת PSMA-1007 PET/CT טובה יותר מבדיקת MRI בהערכת שלב המחלה בחולים המופנים להתערבות ניתוח בשל סרטן ערמונית בדרגת סיכון בינונית או גבוהה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לבדיקת PSMA PET/CT אפיניות גבוהה של PSMA, רזולוציה גבוהה עם זמן מחצית חיים ארוך יותר בהשוואה לרדיוליגנדים מסורתיים, לצד […]

  • אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה תלוי-גיל ונוירופתיה היקפית בקשישים מקצרת את תוחלת החיים הן באופן ישיר והן באופן עקיף דרך השפעה על שיווי משקל ויציבות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 793 קשישים ממרפאות ראשוניות שלקחו חלק במחקרי OKLAHOMA Studies בשנת 1999. המשתתפים השלימו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה