טכנולוגיות רפואיות

הנחיות חדשות לטיפול בסינקופה שמות דגש על ניהול המקרים בחדרי מיון (Eur Heart J)

כמחצית מכלל החולים עם אירוע של סינקופה במהלך חייהם אושפזו לבית חולים, גם במקרים בהם הסיכון להישנות היה נמוך. הנחיות חדשות בנושא סינקופה מטעם ה-ESC (European Society of Cardiology) מספקות לראשונה אלגוריתם לסיווג חולים אלו בחדרי מיון ושחרור המטופלים בסיכון נמוך.

המומחים מסבירים כי 75% מהעלויות הכרוכות בטיפול בסינקופה נובעות מאשפוז ולכן הפחתת אשפוזים עשויה לצמצם את ההוצאות הרפואיות באופן משמעותי.

לאחר בדיקה ראשונית בחדר המיון, כולל אנמנזה רפואית, בדיקה גופנית עם מדידת לחץ דם במנוחה ובשכיבה ובדיקת אק”ג בכל החולים, להלן ההמלצות בהנחיות העדכניות:

·       ניתן לשחרר מחדר המיון חולים עם מאפיינים בסיכון נמוך בלבד, ככל הנראה משנית לסינקופה משנית לרפלקס וגאלי, תנוחתי או אורתוסטטיזם.

·       חולים עם מאפיינים בסיכון גבוה לא ישוחררו אלא ישלימו הערכה אבחנתית אינטנסיבית ביחידת סינקופה או יחידת מעקב בחדר המיון או אשפוז.

·       חולים ללא מאפיינים בסיכון גבוה או נמוך יהיו במעקב בחדר המיון או ביחידת סינקופה, במקום אשפוז.

המסמך כולל מספר טבלאות המתארות מאפיינים בסיכון גבוה, דוגמת מחלת עורקים כלילית או מחלה מבנית חמורה, סינקופה בזמן מאמץ או בשכיבה והופעה פתאומית של דפיקות לב מיד לאחר סינקופה. עוד מפורטים קריטריונים בחולים עם מאפיינים התומכים בטיפול ראשוני ביחידת מעקב בחדר המיון ו/או מסלול מהיר ליחידת סינקופה לעומת אשפוז בבית החולים.

המומחים מציינים כי יחידות סינקופה זמינות במספר בתי חולים בארצות הברית ובמרבית בתי החולים באיטליה, אך בחלק מהמדינות אין כלל יחידות כאלו.

לדבריהם, אלגוריתם הסיכון חדש ומסלול הטיפול בחולים אלו יאפשר ניהול של מספר רב יותר של חולים בחדרי מיון (מעקב/יחידת סינקופה) ויגביל את האשפוז לבית החולים לחולים שבאמת נדרשים לכך.  ממחקרים בנושא עלה כי באמצעים אלו ניתן להפחית את שיעור האשפוזים בהיקף של עד שליש מהמקרים.

מסמך ההנחיות המלא כולל 113 המלצות (46 מהן בדרגת סיווג I) ו-19 כללים פשוטים להנחיית האבחנה והניהול של חולים לאחר סינקופה. עוד ישנן המלצות מעשיות לרופאים כיצד לבצע בדיקות אבחנתיות ולפרש את התוצאות.

מרכיב חדש ממליץ על תיעוד בוידאו של אובדן הכרה זמני וספונטאני במקרים שחשודים כי אינם על-רקע סינקופה. באופן ספציפי, על רופאים לשקול תוספת צילום וידאו למבחן Tilt Table Test להגדלת המהימנות של התצפית הקלינית של אירועים מושרים ולעודד את החולים וקרובי משפחתם לתעד אירועים ספונטאניים או נפילות.

ההנחיות ממליצות גם לרופאים לשקול בדיקות בסיסיות להערכת תפקוד אוטונומי של הלב וכלי דם, דוגמת תרגיל ולסלבה, מבחן נשימה עמוקה, או ניטור לחץ דם אמבולטורי, בחולים עם חשד לתת לחץ דם אורתוסטטי נוירוגני.

לסיום, ההנחיות ממליצות על הרחבת השימוש ב-ILR (Implantable Loop Recorder) לאבחנה של חולים עם נפילות ללא-הסבר, מקרים חשודים לאפילפסיה, או אירועים חוזרים של סינקופה ללא-הסבר וסיכון נמוך למוות לבבי פתאומי.

Eur Heart J. Published March 19, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • וריאנטים גנטיים בחולי פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעבר (Brain)

    וריאנטים גנטיים בחולי פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעבר (Brain)

    וריאנטים גנטיים הקשורים עם מחלת פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעברו ומתוארים ב-13% מהחולים במחלה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Brain. ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות בדיקות גנטיות וייעוץ לחולים עם מחלת פרקינסון. המדגם כלל משתתפים שלקחו חלק במחקר PD GENEration, מחקר רב-מרכזי, תצפיתי וקליני המציע בדיקות גנטיות וייעוץ גנטי לחולים עם מחלת […]

  • אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה תלוי-גיל ונוירופתיה היקפית בקשישים מקצרת את תוחלת החיים הן באופן ישיר והן באופן עקיף דרך השפעה על שיווי משקל ויציבות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 793 קשישים ממרפאות ראשוניות שלקחו חלק במחקרי OKLAHOMA Studies בשנת 1999. המשתתפים השלימו […]

  • האם חיסון כנגד COVID מעלה את הסיכון להתלקחות טרשת נפוצה? (Neurology)

    האם חיסון כנגד COVID מעלה את הסיכון להתלקחות טרשת נפוצה? (Neurology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology עולה כי חיסון כנגד COVID-19 אינו מלווה בעליה בסיכון להתלקחות טרשת נפוצה. עם זאת, תוארה עליה קטנה בסיכון להתלקחות לאחר קבלת מנת דחף כנגד COVID-19 באלו עם טרשת נפוצה פעילה. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי שהתבסס על נתונים ממאגר French National Health Data System וזיהו 124,545 חולים עם טרשת נפוצה, […]

  • טיפול ב-Ofatumumab טוב יותר מ-Teriflunomide לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית באוכלוסיות שונות (Neurology)

    טיפול ב-Ofatumumab טוב יותר מ-Teriflunomide לטיפול בטרשת נפוצה התקפית-הפוגתית באוכלוסיות שונות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הנוגדן החד-שבטי Ofatumumab (קיסימפטה) יעיל יותר מהתכשיר האימונו-מודולטורי  Teriflunomide(אובג’יו) בהשגת הפוגה בחולים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית, באוכלוסיות מרקע אתני שונה. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של מחקר ASCLEPIOS I ו-ASCLEPIOS II להשוואת היעילות והבטיחות של Teriflunomide לעומת Ofatumumab בחולים עם טרשת נפוצה […]

  • האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    מתן מורפין תוך-תקאלי במהלך ניתוח או לידה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לבחילות והקאות לאחר-ניתוח, גרד ואצירת שתן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Anaesthesia. החוקרים בחנו את הנתונים מ-168 מחקרים שכללו 9,917 משתתפים שעברו ניתוחים שונים או לידה תחת הרדמה כללית או ספינאלית. הם ערכו השוואה בין חולים שקיבלו מורפין […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    בנשים עם סרטן שד שקיבלו טיפול הורמונאלי תועד סיכון מופחת לאבחנה של מחלת אלצהיימר ודמנציה, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול הורמונאלי מהווה טיפול מקובל בנשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, למרות ההשפעה הקוגניטיבית האפשרית של הטיפול, כולל קשר אפשרי עם מחלת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) לטיפול במקרים מסוימים של גליומה דיפוזית עם מוטציות IDH (או Isocitrate Dehydrogenase) ומדובר בטיפול הממוקד הראשון שאושר לטיפול בסוג זה של גידולים מוחיים. באופן ספציפי, הטיפול הפומי מכוון כנגד IDH1 ו-IDH2 ומאושר לטיפול לאחר ניתוח במבוגרים וילדים בגילאי 12 שנים ומעלה עם אוליגודנדרוגליומה או אסטרוציטומה בדרגה 2 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה