טכנולוגיות רפואיות

פרוצדורה לסגירת פגם במחיצה הבין עלייתית בלב בוצעה לראשונה בסורוקה (הודעת סורוקה)

הודעת סורוקה

שתי נשים, אחת בשנות העשרים לחייה והשנייה בשנות השבעים לחייה, עברו לאחרונה פרוצדורה מורכבת לסגירת פגם במחיצה הבין עלייתית בלב – (ATRIAL SEPTAL DEFECT) ASD.

המטופלת הצעירה אובחנה כסובלת מפגם מולד במחיצה שגרם לה לקוצר נשימה ולכאב בחזה. אקו לב שבוצע לה הדגים הרחבת החדר הימני בלב.

המטופלת, בשנות ה- 70 לחייה, סבלה מפרפור עליות ויתר לחץ דם. כשנה לפני עברה פרוצדורה פולשנית לטיפול בפרפור העליות והמשיכה לסבול מקוצר נשימה במאמץ. באקו שבוצע לה הודגם פגם חדש במחיצה הבין עלייתית עם הרחבת חדר ימין שבגינו בוצעה לה הפרוצדורה.

ASD הינו חור במחיצה שבין שתי העליות בלב שגורם לכך שדם עשיר בחמצן עובר מהעלייה השמאלית לעלייה הימנית ומתערבב עם דם דל בחמצן. זהו בדרך כלל פגם מולד שנוצר במהלך החודשיים הראשונים של ההריון. שיעור מומי הלב המולדים מוערך ב?0.8 אחוז מכלל הלידות. מתוך אוכלוסייה זו שיעור ה?ASD  מוערך בששה עד שמונה אחוזים. יש מקרים בהם הפגם נוצר כסיבוך של פרוצדורות לב אחרות ואינו מולד.

לעיתים הפגם אינו גורם לסיפטומים למטופל אולם הוא עלול לגרום לקוצר נשימה במאמץ, לחולשה ועייפות. כאשר הפגם משמעותי וגורם להרחבת חדר ימין של הלב יש צורך לסוגרו בניתוח או בצנתור.

סגירה בצנתור אפשרית רק במאפיינים אנטומיים מתאימים של הפגם (מיקומו וגודלו).

הפרוצדורות בוצעו על ידי צוותים רפואיים של המערך הקרדיולוגי: ד”ר קרלוס כפרי (בתמונה) , מנהל יחידת הצנתורים, ד”ר יגאל אברמוביץ, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב ביניים וד”ר אפרת מזור, קרדיולוגית בכירה ואחראית מרפאת מומי לב מולדים בילדים ומבוגרים, יחד עם צוות חדר ניתוח והרדמה.

ד”ר יגאל אברמוביץ מסביר: “כחלק מהפרוצדורה מוחדר קטטר דרך וריד במפשעה אל הלב ודרכו מועבר התקן הסוגר את הפגם. הפעולה נעשתה בהרדמה מלאה ובהנחיית אקו דרך הושט והמטופלות השתחררו לביתן תוך זמן קצר ובמצב טוב”.

פרופ’ דורון זגר, מנהל המערך הקרדיולוגי בסורוקה: ” בחודשים האחרונים התרחב המערך הקרדיולוגי בסורוקה. נקלטו מומחים חדשים והתחלנו לבצע מספר פעולות חדשניות שלא בוצעו עד כה כמו סגירת הפגם במחיצה המתוארת כאן. אנו נמשיך בתנופת עשיה זו כך שתושבי הנגב יוכלו לקבל את כל מגוון הפעולות הקיימות בקרדיולוגיה, וברמה הגבוהה ביותר”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    תוצאות מבטיחות ל-Naloxone לשיפור הישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים (JAMA Netw Open)

    מתן Naloxone ע”י צוותי רפואה דחופה מלווה בשיעורים גבוהים יותר של חזרת דופק ספונטאני והישרדות עד לשחרור מבית חולים של חולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 8,195 מבוגרים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים אשר טופלו ע”י צוותי […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה