טכנולוגיות רפואיות

צמידים שעשויים להציל חיים: מיזם מיוחד של המרכז לחינוך לאפילפסיה בסורוקה


במסגרת המיזם חולקו צמידים לאנשים המתמודדים עם המחלה, ששיעורם באוכלוסייה הוא אחוז אחד .
גלית גרינברג, מנהלת המרכז לחינוך לאפילפסיה בסורוקה: “במקרה שבו אתה נתקל באדם שנופל ומפרכס, שים לב אם הוא עונד צמיד רפואי שעליו חרוטים פרטי המחלה ואיש קשר. בדרך זו תוכל להגיש עזרה ראשונה מתאימה ולהציל חיים”.

אחד מכל מאה איש לוקה באפילפסיה ברמות חומרה שונות. כ?70% מהחולים מאוזנים באמצעות טיפול תרופתי. מחצית מהילדים מחלימים מהאפילפסיה.

החולים במחלת האפילפסיה מתמודדים לעיתים לא רק עם המחלה, עם הטיפולים ועם התקפי האפילפסיה, אלא גם עם יחס החברה אליהם. הסביבה בוחרת לעיתים להתרחק מהחולה במקום לתמוך ולעודד, בחירה הנובעת בעיקר מחוסר ידע, פחד ודעות קדומות.

המרכז לחינוך לאפילפסיה ע”ש אניטה קאופמן הוא מרכז ייחודי הפועל בסורוקה  במטרה לעזור למבוגרים ולילדים ולבני משפחותיהם להתמודד עם הקשיים החברתיים, תוך ידיעה ואמונה שמחלת האפילפסיה אינה שונה ממחלות כרוניות אחרות.  המרכז נותן מענה למאות פניות של חולי אפילפסיה ושל הורים לילדים חולים מכל רחבי הארץ.

בימים אלה יצא המרכז לחינוך לאפילפסיה במיזם מיוחד שבו נרכשו, מכספי תרומות, עשרות צמידים העשויים להציל חיים ומיועדים לעזרה בזמן מצוקה, שחולקו לאנשים המתמודדים עם אפילפסיה שאינה מאוזנת. הצמידים עשויים מסיליקון בצבעים שונים ובתוכם חרוט:

אפילפסיה

להשכיב על הצד

שם ומספר טלפון של איש קשר

גלית גרינברג, מנהלת המרכז לחינוך לאפילפסיה במרכז הרפואי סורוקה: “צמידים אלה יכולים להציל חיים. כך למשל, אם את או אתה עומדים בתור לסופר ונקלעים למצב שבו אחד האנשים נופל ומפרכס, כדאי לבדוק אם הוא עונד על ידו צמיד כזה, מה כתוב עליו ולפעול בהתאם.

הצמיד מעניק שקט נפשי להורים לילדים עם אפילפסיה שאינה מאוזנת. עצם העובדה שאדם חולה עונד את הצמיד מראה שאינו מתבייש במחלה שלו: אפילפסיה, סכרת, אלרגיה ועוד”.

לפני כ-14 שנה  נגעה מחלת האפילפסיה באופן אישי בגלית גרינברג, פיזיותרפיסטית ועובדת סוציאלית בהכשרתה: “נטע, השלישית מבין ארבע בנותינו, תאומה ליעל, אובחנה בגיל שבעה חודשים כסובלת מתסמונת קשה של מחלת האפילפסיה. כ?90% מהתינוקות הלוקים בתסמונת  זו סובלים מאפילפסיה קשה ומאיחור התפתחותי משמעותי. לשמחתינו נטע היתה בין עשרת האחוזים ש”יוצאים מזה”: לאחר כשנתיים של טיפול תרופתי הורדנו בהדרגה  את התרופות וזכינו בנערה מקסימה עם התפתחות תקינה לחלוטין”.

מאז הקמתו של המרכז לחינוך לאפילפסיה, התקיימו 3,800  הרצאות בפני צוותי מורים, מטפלים ותלמידים בבתי ספר ברחבי הארץ, ובוצעו עשרות ביקורי בית אצל משפחות המתמודדות בטיפול בילד עם אפילפסיה. כמו כן זוכים ילדים רבים מבאר שבע המתמודדים עם אפילפסיה בחונכים  הלומדים באוניברסיטת בן גוריון ומקבלים מלגות שונות.

ניתן לקרוא מאמרים מתורגמים לעברית  ולהתרשם מפעילות המרכז באתר האינטרנט של  המרכז:  www.clalit/org/il/soroka/epilepsy .
יצירת קשר: טלפון 08-6244481, פקס 08-6244566, דוא”ל 
epilepsy@clalit.org.il

לפרטים נוספים:

ענבר גוטר, דוברת;  ;שרון אדרי, ע’ דוברת;

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה