טכנולוגיות רפואיות

יום בריאות הנפש העולמי יצויין בתאריך 10.10.13

מטופלים ביחידה לטיפול יום פסיכיאטרי בסורוקה פעילים בקבוצות בישול, גינון והפקת מגזין ייעודי
כחלק מתהליך הטיפול וההחלמה.

ביחידה לטיפול יום פסיכיאטרי בסורוקה, מטופלים אנשים במצבים שונים של חולי נפשי. הפעילות ביחידה כוללת אבחון, איזון תרופתי, טיפולים פרטניים וקבוצתיים והפניה למסגרת שיקום מתאימה בקהילה, המוענקים על?ידי צוות רב?מקצועי ביחידה בראשותה של ד”ר קירה לוין. הצוות כולל רופאים פסיכיאטרים, אחיות, עובדת סוציאלית, פסיכולוגים ומרפאות בעיסוק.

במודל “העיסוק האנושי” של קילופנר, , מניחים, בריפוי בעיסוק, כי קיים קשר דינמי בין הפרט לסביבתו ולעיסוקו. עיסוק מוגדר כעבודה, משחק ופעילויות יום יומיות שהפרט עושה בסביבות המשמעותיות בעבורו. לעיסוק יש השפעה על ההתפתחות ועל הבריאות הפיזית והנפשית של הפרט.

מתוך אותה אמונה בכוחו של העיסוק ובכוחה של הקבוצה כמעצימה את הפרטים שבתוכה וכחלק מתהליך הטיפול,  מופעלות ביחידה לטיפול יום  קבוצות פעילותשונות במגוון תחומים, כגון: הבעה, בישול, גינון, משחק, כתיבה והפקת עיתון. ההנחיה המקצועית נעשית על ידי המרפאות בעיסוק אורית זיוון, חדווה ארגוב ונהר קרן ובסיוע מתנדבים.

בנוסף לטיפולים הפרטניים והקבוצתיים שנותן הצוות הרב מקצועי, ממלאה גם הפעילות בקבוצות אלה את יום הפעילות של המטופל. מטרות קבוצות הפעילות מגוונות וכוללות בין השאר:

שיפור מיומנויות חברתיות בתוך קבוצה

בניית דימוי עצמי וחיזוק ביטחון עצמי

שיפור מיומנויות קוגניטיביות, רגשיות ותפקודיות

עמידה במחויבות ואחריות

הגברת פעילות גופנית

חשיפה לגירויים חושיים

חשיפה לטבע כאל מימד מרגיע

למידה על תזונה בריאה

התמודדות עם הצלחה וכישלון

פעילות פנאי או פעילות תעסוקתית נורמטיבית

רכישת ידע ומיומנויות חדשות

הזדמנות לטפל באחר

כך למשל, בקבוצת העיתון בהנחיית מרפאה בעיסוק, המטופלים מוציאים לאור את “טיפולון” – עיתון מחלקתי דו?חודשי. הקבוצה פועלת על?פי גישת “הלקוח במרכז” (Client centered approach), כפי שנוסחה לראשונה בהקשר של ריפוי בעיסוק במודל הקנדי (Mills,1998&Law) ושמה את הלקוח במרכז ההתערבות – מכירה באוטונומיה של הלקוח, בזכותו לבחור ובמעורבות פעילה שלו תוך התאמה לתוכן חייו ועיסוקיו.

אורית זיוון, מרפאה בעיסוק ביחידה לטיפול יום פסיכיאטרי בסורוקה: “כל פרט בקבוצה מתחבר וחוקר נושא שמעניין אותו וקשור לעולמם של מטופלי הנפש ובכלל. חלקם משלבים בעיתון שיר או סיפור שכתבו, חלקם מתחברים למדורי העיתון הקבועים ומגלים תחומי עניין חדשים או קודמים  – טרם המחלה, כגון: טיפוח, גינון, ספורט, תרבות ופנאי. אורית מוסיפה: “הוצאת העיתון לאור טומנת בחובה משימות שונות, כמו כתיבה, עריכה, עמידה בלוח זמנים, צילום ועיצוב. לעיתון כוח בגיבוש הקבוצה ויצירת “גאוות יחידה”, מעבר להשפעה על דימויו העצמי של הפרט, על פיתוח ושכלול מיומנויותיו החברתיות, על תחומי העניין שלו, על שיפור כושר ההבעה הרגשית, על מימוש הפוטנציאל האישי ועל למידה והתנסות בעבודה על מחשב. רבים מהמטופלים לשעבר,  מבקשים וממשיכים להיות מכותבים לקבלת העיתון”.

ענבר גוטר, דוברת;   שרון אדרי, ע’ דוברת

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה