תזונה נבונה בחג החנוכה

חג החנוכה מתאפיין בצריכת מאכלים עתירים בשמן. שמנים ושומניים מהווים מרכיב חשוב וחיוני לתזונת האדם, אך בחירת סוג השמן אותו אנו צורכים עשוי להשפיע רבות על בריאותינו ובעיקר על בריאות הלב וכלי הדם.

מומלץ ש- 20%-30% מצריכת האנרגיה היומית בלבד תהיה משומנים. מומלץ שמירב השומנים הנאכלים יהיו משמן רב או חד בלתי רווים, ממקור צמחי  או ממרחים על בסיס שומנים אלה (כמו טחינה, מיונז ואגוזים)

בדיאטה בהיקף של כ- 2000 קלוריות קיימת צריכה של כ- 66 גרם שומן אשר רובם ככולם ממוצרי המזון אותם אנו אוכלים (כמו מוצרי חלב, בשר, ביצים דגים ומשמן המשמש לבישול) 5- 15 גרם נוספים יהיו שומנים גלויים שיגיעו באופן חופשי לתיבול או כתוספת בזמן הבישול.

בחג החנוכה נעשה שימוש רב בשמן. להלן כמה עובדות על שמנים ומאכלי החג:

סופגנייה רגילה מטוגנת מכילה כ- 400 500 קלוריות; הדבר תלוי בגודל הסופגנייה ובכמויות הסוכר והמילוי.

לביבה מטוגנת מכילה כ- 220 קלוריות, וכ- 14 גרם שומן.

1 גרם שמן מכיל 9 קלוריות, 1 כפית שמן = כ- 45 קלוריות.

1 כפית אבקת סוכר/ריבה הם כ- 20 קלוריות .

המקור המומלץ לשומני מאכל הינו שמנים לא רוויים לסוגיהם, נוזליים בטמפרטורת החדר ולרוב צמחיים. השימוש בשומן רווי ממקור צמחי (כמו שמן קוקוס ודקלים) או מהחי (כמו חמאה ושומן שמקורו בבשר) אינו מומלץ.

לפרטים נוספים על המלצות לתזונה נבונה כפי שמופיעות בפירמידת המזון הישראלית ראו קישור: http://www.old.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=33&catId=846&PageId=4455

המלצות לתזונה נבונה לחג:











ציון החג מבחינה ערכית ומסורתית אך גם תזונתית באופן בריא

צמצום הכמויות בשימוש של שמן למאכל במהלך ימי החג

לחגוג יום אחד עם סופגנייה/לביבה אחת ולא בכל שמונת הימים

הקטנת גודל הסופגנייה והלביבה המטוגנות למנה קטנה עם מעט או בלי תוספות כגון סוכר או ריבה

להעדיף מזון מבושל, אפוי או מאודה ולא מטוגן

בברכת חג אורים שמח

דוברות משרד הבריאות

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה