טכנולוגיות רפואיות

רה-וסקולריזציה עדיפה על טיפול תרופתי בכל קבוצות הגיל (J Am Coll Cardiol)

ממחקר חדש מאוניברסיטת פיטסבורג, שתוצאותיו פורסמו במהדורת 16 באוגוסט של American College of Cardiology עולה כי רה-וסקולריזציה מובילה לתוצאות טובות יותר מטיפול תרופתי בחולים עם מחלת לב יציבה וסוכרת מסוג 2, ללא תלות בגיל המטופלים.

החוקרים מסבירים כי תמיד קיים חשש מפני הסיכונים הכרוכים בפרוצדורות בטיפול בחולים מבוגרים , אך נראה כי לרה-וסקולריזציה עדיין מספר יתרונות בקשישים, בדיוק כמו בצעירים.

במסגרת המחקר ניתחו החוקרים את הנתונים ממחקר BARI 2D (Bypass Angioplasty Revascularization Investigation in Type 2 Diabetes) במטרה לקבוע אם קיים הבדל בין הגילאים בתועלת של הטיפול במחלות לב וסוכרת.

מדגם המחקר כלל 2,368 משתתפים, מהם 514 בגיל 70 ומעלה. המשתתפים חולקו באקראי לרה-וסקולריזציה מוקדמת וטיפול תרופתי אינטנסיבי או טיפול תרופתי אינטנסיבי עם רה-וסקולריזציה מאוחרת לפי הצורך. קרדיולוג העריך את החולים לפני ההקצאה האקראית במטרה לקבוע אם הגישה הטובה ביותר התערבות כלילית מילעורית או ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים.

החולים חולקו באקראי לטיפול בתרופות לסוכרת במטרה להביא לערכי Hemoglobin A1c מתחת ל-7.0%.

מהתוצאות עולה כי בקבוצת החולים בהם בוצעה רה-וסקולריזציה מיידית התוצאות היו טובות יותר, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול תרופתי בתחילה. ההבדל בין שתי הגישות היה דומה ללא תלות בגיל המטופל לתמותה, אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים, אנגינה והמצב הבריאותי על-בסיס ארבעה מדדים שונים.

בכל המשתתפים במחקר נרשם שיפור במצב הבריאותי במהלך השנה לאחר הטיפול, אך בקרב 2,163 חולים שנכללו ב-5.3 שנות המעקב, המצב הבריאותי התדרדר במהירות רבה יותר בקבוצת החולים בגיל 70 ומעלה, בהשוואה לחולים צעירים יותר.

לאור הממצאים, החוקרים ממליצים לרופאים לחוש בטוחים ביתרונות ארוכי הטווח של הפרוצדורה בחולים אלו. יש להבין כי הנתונים בנושא, למרות מוגבלותם, מעידים כי פרוצדורות רה-וסקולריזציה מתאימות בחולים מבוגרים.

J Am Coll Cardiol 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה