טכנולוגיות רפואיות

מערכת Sapien TAVI זוכה לתמיכה של ה-FDA (מתוך אתר ה-FDA)

ועידה מטעם ה-FDA (Food and Drug Administration) תומכת באישור מערכת Sapien,  לאחר הצבעה שהסתיימה בשבע קולות בעד לעומת 3 קולות נגד בטיחות הטיפול, 9 קולות מול אחד בנוגע ליעילות ו-9 קולות לעומת נמנע אחד התומכים בכך שהתועלת עולה על הסיכונים.

המומחים סבורים כי מדובר בטכנולוגיה חדשנית, שתספק מענה לצרכים של אוכלוסיות חולים מסוימות.

עם זאת, למרות התמיכה, ההחלטה לא עברה בקלות, כאשר הדיון הסוער ביותר נגע לנתונים אודות תוצאות הטיפול בקבוצת חולים שטופלו במערכת לאחר שהמחקר הסתיים באופן רשמי. בקבוצת חולים קטנה, שיעורי התמותה היו למעשה גבוהים יותר לאחר TAVI, בהשוואה לביקורות. הנמנע היחיד מההצבעה אודות יחס תועלת-סיכון של המכשיר טען כי נתונים אלו הם שהובילו לחשש בליבו.

אחד המומחים שהצביע כנגד בטיחות הטיפול טען כי שיעורי השבץ המוחי ותמותה מוקדמת עם הטיפול הנ”ל הובילו להחלטתו. לדבריו, הוא אינו יכול לתמוך בבטיחות הטיפול ללא נתונים טובים יותר אודות התחלואה והתמותה בעקבות הפרוצדורה.

פאנל המומחים לא היה מוטרד יתר על המידה מהשינויים שנערכו במחקר ללא אישור ה-FDA להגדרת תופעות לוואי, לאחר השלמת המחקר.

עם זאת, האירועים הנוירולוגיים זכו לתשומת לב רבה, כאשר מספר חברים בפאנל טענו כי חולים קשישים רבים חוששים יותר מאירוע מוחי מאשר מהמוות. בעוד שמרביתם הסכימו כי הירידה בשיעורי התמותה עם TAVI היא מרשימה, רבים ציינו בנוסף כי מרבית המטופלים במחקר PARTENR הלכו לעולמם בתוך שנתיים. עם זאת, לאחר דיון בנוגע לסיבות וההשלכות של שבץ מוחי לאחר TAVI, כמו גם התועלת האפשרית לאיכות החיים, מרבית חברי הפאנל קבעו כי היתרונות של החלפת מסתם באמצעות צנתר בחולים קשים מאוד עולה על הסיכון לשבץ מוחי.

חברי הפאנל ביקשו לערוך מחקרים לאחר-אישור במטרה להבין טוב יותר את המשמעות הקלינית של אירועים נוירולוגיים. למעשה, הם דנו קרוב לשעה בנוגע המחקרים לאחר-אישור, והציעו שיכללו 75 מרכזים מבין 200 מרכזים בהם מתכוונים להציע פרוצדורות TAVI.

מתוך אתר ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה