טכנולוגיות רפואיות

תוצאות מבטיחות לתאי גזע בטיפול באנגינה עמידה לטיפול (Circ Res)

התוצאות הטובות ביותר שפורסמו עד כה בנוגע לתאי גזע לטיפול בחולים עם אנגינה עמידה לטיפול פורסמו במהדורת 7 ביולי של כתב העת Circulation Research.

החוקרים מדווחים כי מהמחקר בשלב 2 עולה ישימות, בטיחות ויעילות של הטיפול. מחקרים קודמים בחולים עם אנגינה רפרקטורית לא הדגימו כל תועלת, או שהעידו על תועלת בתסמינים או במאמץ, אך כעת החוקרים הוכיחו שיפור הן בתסמינים והן במאמץ הגופני וזהו צעד משמעותי קדימה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תאי CD34+ הינם חלק חיוני בתאי גזע ולכן נבחנו במחקרים אחרים רבים בנושא תאי גזע, אך במקרה הנוכחי, החוקרים אספו באופן ספציפי תאי CD34+. הם התמקדו בסוג תאים יחיד, מאחר שתאים אלו מגיבים לאיסכמיה ללא פקודה לעשות כן, הם מתבייתים לאזורי איסכמיה ומפרישים מגוון גורמי גדילה.

במסגרת המחקר נכללו 167 משתתפים מ-26 מרכזים רפואיים בארצות הברית, שחולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות טיפול: מינון נמוך (100,000 תאי CD34+ לק”ג), מינון גבוה (500,000 תאי CD34+ לקילוגרם) או פלסבו.

מהתוצאות עולה כי בקבוצת הטיפול במינון נמוך של תאי גזע, שיעור אירועי אנגינה היה נמוך יותר, בהשוואה לטיפול בפלסבו (6.8 לעומת 10.9 לשבוע, לאחר שישה חודשים, ו-6.3 לעומת 11 אירועים לשבוע, לאחר 12 חודשים). בקבוצת הטיפול במינון גבוה תועד מספר אירועים קטן יותר, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

בדומה, השיפור בסבילות הגופנית היה גדול יותר משמעותית בקבוצת הטיפול במינון נמוך, בהשוואה לקבוצת הפלסבו (139 לעומת 69 שניות לאחר שישה חודשים ו-140 לעומת 58 שניות לאחר 12 חודשים) וגדול יותר, אך לא כה מובהק, בקבוצת הטיפול במינון גבוה.

החוקרים מציינים כי התועלת המשמעותית בקבוצת הטיפול במינון נמוך לאחר שישה חודשים נשמרה לאורך זמן וגדלה מעט לאחר 12 חודשים, זאת בניגוד לממצאים ממחקרים קודמים.

לאחר 6 ו-12 חודשים, בשתי קבוצות הטיפול חלה ירידה בשימוש בניטרוגליצרין להקלה על אנגינה, בהשוואה לביקורות, אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

שיעורי התמותה לאחר 12 חודשים עמדו על 5.4% בקבוצת הפלסבו, ללא מקרי תמותה בקבוצות החולים שטופלו בתאי גזע.

מבחינת הבטיחות, בכשליש מהמשתתפים נרשמה עליה קלה ברמות טרופונין בעת ניידות ואיסוף התאים, אך ללא כאבי חזה או שינויים בבדיקת אק”ג. שיעור העלייה בריכוז האנזים התואם להגדרות החדשות לאוטם לבבי (4.6%) היה נמוך יותר משמעותית מכפי שתואר בשלוש מטה-אנליזות קודמות בחולים שעברו התערבות מילעורית שגרתית.

חמישה משתתפים פרשו מהמחקר בעקבות מוביליזציה ואפרזיס עקב אירועים שייתכן ונבעו מפרוצדורות אלו. החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים להערכת גישות חלופיות לאיסוף תאי CD34.  הם מוסיפים כי הבטיחות של זריקות לתוך שריר הלב דורשת התייחסות זהירה, מאחר שתועדו שני מקרים של התנקבות שריר הלב במהלך ההזרקות, בדומה למתואר ממחקרים קודמים.

Circ Res 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי ערכי סף של פריטין של 30 ננוגרם/מ”ל ו-45 ננוגרם/מ”ל מלווים בשיעורים גבוהים יותר של אבחנת חסר ברזל, בהשוואה לערכי סף של 15 ננוגרם/מ”ל במבוגרים עם אנמיה וללא אנמיה. החוקרים התבססו על נתונים מפרויקט FIRE (או Family Medicine Research Using Electronic Medical Records) בשווייץ וכללו 255,351 […]

  • האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    טיפול ב-Hydroxyurea (הידראה) אינו מפחית משמעותית רזרבה שחלתית בבנות ונשים עם מחלת אנמיה חרמשית ולכן ייתכן ואין צורך בטיפולים לשימור פוריות בטרם התחלת הטיפול התרופתי באוכלוסייה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Blood Advances. המחקר כלל מספר מרכזים בצרפת והחוקרים בחנו את רקמת השחלות של 76 בנות ונשים צעירות עם אנמיה חרמשית, שעברו […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה