טכנולוגיות רפואיות

חשיבות מדידות ביתיות מרובות של ערכי לחץ דם (Ann Intern Med)

ממחקר חדש עולה כי בקבלת ההחלטות אודות הטיפול הטוב ביותר ביתר לחץ דם יש להתבסס על מדידות מרובות של לחץ הדם של המטופל, עם עדיפות למדידות ביתיות. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.

החוקרים ערכו ניתוח משני של מחקר מבוקר ואקראי לשיפור הטיפול ביתר לחץ דם, הקרוי HINTS (Hypertension Intervention Nurse Medicine Telemedicine Study), שכלל 444 משתתפים, רובם גברים, עם יתר לחץ דם לא-מאוזן, שהיו במעקב במשך 18 חודשים.

לחץ הדם נמדד באופן חוזר באמצעות שלוש גישות: מדידות לחץ דם סטנדרטיות במסגרת מחקר במרווחים של שישה חודשים; מדידות לחץ דם במרפאה במהלך ביקורים במרפאות; ומדידות לחץ דם ביתיות באמצעות מוניטור המשדר את הערכים באופן אלקטרוני.

במהלך 18 חודשים תועדו למעלה מ-100,000 מדידות לחץ דם, עם שונות נרחבת בשיעור לחצי דם סיסטוליים מאוזנים, כאשר 28% סווגו כמאוזנים לפי מדידות במרפאה, 47% לפי מדידות ביתיות ו-68% לפי מדידות בתנאי מחקר. לא ניתן היה לקבוע איזון או חוסר-איזון של לחץ הדם בוודאות של 80% על-בסיס מדידה סיסטולית חד-פעמית במרפאה בטווח 120-157 מ”מ כספית.

החוקרים מצאו כי ההשפעה של שונות במדידות של אותו מטופל ניתנת לצמצום משמעותי ע”י עריכת ממוצע של מספר מדידות, עם הדיוק הגבוה ביותר עם חמש עד שש מדידות.

המסר למטופלים הינו כי קשה לרופאים לקבוע אם לחץ הדם מאוזן או לאו, ללא עריכת מדידות מרובות. כמו כן, לעיתים קרובות ישנו הגדל גדול וחשוב בין מדידות לחץ דם שנערכו במרפאה ובין מדידות ביתיות. הקפדה על מדידות לחץ דם ביתיות והבאת התוצאות לרופא תסייע לרופא המטפל לקבל החלטות באופן טוב יותר אודות הטיפול בחלק מהמקרים, הדבר עשוי לחסוך טיפול תרופתי מיותר.

Ann Intern Med 2011; 154:781-788

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה