טכנולוגיות רפואיות

האם ניתן לנבא אילו חולים ישתמשו לרעה בתרופות לשיכוך כאב? (מתוך הכנס השנתי ה-30 של American Pain Society)

ממחקר חדש שתוצאותיו הוצגו בכנס השנתי ה-30 של American Pain Society עולה כי רופאים המעניקים למטופליהם מרשם לטיפול במשככי כאבים ומנסים לנבא מי מהם ישתמש לרעה בתרופות אלו, שוגים בכמחצית מהפעמים.

החוקרים מצאו כי היכולת של רופאים לנבא נכונה אילו חולים בסיכון הייתה מעט גבוהה יותר מהסבירות שיגיעו לאבחנה הנכונה על מזל.

במסגרת המחקר עקבו החוקרים אחר 549 חולים מ-50 מרכזים רפואיים. הרופאים התבקשו לזהות אילו חולים סברו כי היו בסיכון לשימוש לרעה בתרופות ואילו חולים לא היו בסיכון זה.

לאחר מכן, החוקרים ערכו השוואה בין תוצאות אלו ובין תוצאות בדיקות שתן לנוכחות סמים. הניחושים הטובים ביותר של הרופאים היו המדויקים ביותר במקרים בהם סברו כי המטופלים אינם משתמשים כיאות בתרופות. עם זאת, בקבוצת המטופלים שנחשבה כבעלת היענות לטיפול, רופאים פספסו 60% מהחולים בהם בדיקת השתן הייתה אבנורמלית.

החוקרים כללו קבוצה אקראית שלישית, שכלל 172 משתתפים, ללא הערכת רופא. למרביתם הבדיקה הייתה תקינה (61%) אך 30% השתמשו לרעה בתרופות.

בהצגה נפרדת באותו כנס, חוקרים תיארו את הניסיון שלהם ברפואה פנימית. הם החלו בניטור אחר שרידי תרופות/סמים בשתן בכל החולים שקיבלו טיפול כרוני לשיכוך כאבים ותרופות פסיכוטרופיות.

החוקרים העריכו את הסיכון לשימוש לא-הולם בתרופות, על-בסיס ההיסטוריה הרפואית והסוציאלית, בקשה למילוי מרשמים בשלב מוקדם, או צורך בהעלאת מינון תרופות לשיכוך כאבים. לאחר מכן הם השוו את הממצאים אל מול תוצאות בדיקת שתן.

מדגם המחקר כלל 41 משתתפים, כאשר התוצאות היו תקינות ב-17 משתתפים בלבד.

כאשר החוקרים השוו את תוצאות הבדיקות עם הערכות קודמות, הם מצאו כי כמחצית מהמשתתפים (12 מבין 26) לא הוגדרו ככאלו בסיכון. באלו שהוגדרו בסיכון לשימוש לרעה במרשם לטיפול, בקרוב ל-80% בדיקת השתן בהמשך הייתה אבנורמלית (11 מבין 14 משתתפים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי הממצאים ממחישים את הצורך בבדיקות שתן לנוכחות תרופות בכל החולים תחת טיפול כרוני מבוקר. גם על רופאים עם ניסיון מוגבל עם חולים הנוטלים טיפול כרוני לכאב מוטלת האחריות לעקוב אחר ההיענות לטיפול תרופתי.

American Pain Society (APS) 30th Annual Scientific Meeting

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    בנשים עם סרטן שד שקיבלו טיפול הורמונאלי תועד סיכון מופחת לאבחנה של מחלת אלצהיימר ודמנציה, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול הורמונאלי מהווה טיפול מקובל בנשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, למרות ההשפעה הקוגניטיבית האפשרית של הטיפול, כולל קשר אפשרי עם מחלת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה