טכנולוגיות רפואיות

מה המקום של צנתור וירטואלי במטופלים אסימפטומטיים? (מתוך Arch Intern Med)

מאת ד”ר אולה קראסיק

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון מאי של כתב העת Archives of Internal Medicine עולה כי סקר על ידי צנתור וירטואלי אינו מומלץ בשלב זה עבור מטופלים אסימפטומטיים.

במחקר זה בדקו החוקרים 1000 מטופלים אסימפטומטיים אשר עברו צנתור וירטואלי על ידי CT (או coronary computed tomographic angiography CCTA ) כחלק ממחקר קודם, והשוו מטופלים אלה לקבוצה של 1000 מטופלים אשר לא עברו CCTA . החוקרים עקבו אחר שימוש בתרופות, הפניות לבדיקות נוספות, שיעור צנתורים וארועים קרדיווסקולריים בנקודת זמן של 90 יום ושל 18 חודשים.

מתוך המטופלים אשר עברו CCTA , סך של 215 אובחנו עם טרשת העורקים הקורונריים (CCTA חיובי). השימוש בתרופות עלה בקבוצת מטופלים אלה עם CCTA חיובי בהשוואה הן למטופלים עם CCTA שלילי והן למטופלים בקבוצת הביקורת בנקודת זמן של 90 יום (שימוש בסטטינים 34% לעומת 5% לעומת 8%, בהתאמה; שימוש באספירין 40% לעומת 5% לעומת 8%) ובנקודת זמן של 18 חודשים (שימוש בסטטינים 20% לעומת 3% לעומת 6%; שימוש באספירין 26% לעומת 3% לעומת 6%).

לאחר תקנון למשתנים רבים, יחס הסיכויים לשימוש בסטטינים ובאספירין בקבוצת המטופלים עם CCTA חיובי בנקודת זמן של 18 חודשים, היה 3.3 (CI 95% 1.3-8.3) עבור סטטינים ו-4.2 (CI 95% 1.8-9.6) עבור אספירין.

בנקודת זמן של 90 ימים, השיעור הכולל של בדיקות משניות במטופלים מקבוצת CCTA לעומת מטופלים בקבוצת הפלצבו היה 5% לעומת 2% (P<0.001 ). שיעור הצנתורים היה 1% לעומת 0.1% (P<0.001 ). במהלך 18 חודשים היה ארוע קרדיווסקולרי אחד בכל קבוצה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי סקר CCTA חיובי נמצא מנבא שימוש מוגבר באספירין ובסטטינים במהלך 90 ימים ובמהלך 18 חודשים, אם כי השימוש בתרופות ירד לאורך הזמן. סקר CCTA נמצא קשור לעליה במבחנים פולשניים, ללא שינוי בתוצאות בנקודת זמן של 18 חודשים. החוקרים מסכמים כי סקר CCTA אינו מוכח בשלב זה לשימוש ככלי סקר.

Arch Intern Med. May, 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • האם מעורבות פלאורלית הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם NSCLC מוקדם? (JAMA Oncol)

    האם מעורבות פלאורלית הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם NSCLC מוקדם? (JAMA Oncol)

    בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם חדירה קטנה לפלאורה ויסראלית שיעורים נמוכים יותר משמעותית של הישרדות ללא-מחלה והישרדות ללא-הישנות, לצד שיעורי הישנות גבוהים יותר, ללא תלות בהיקף הכריתה הניתוחית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. עם זאת, חדירה לפלאורה ויסראלית לא השפיעה משמעותית על ההישרדות הכוללת […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה