במאמר זה שפורסם בכתב העת IDA של עמותת עתיד- עמותת הדיאטנים בישראל מנתחים המחברים את מידת ההשפעה של תכנית צ’ויסס על הרגלי צריכת המזון של הצרכנים על בסיס מחקרים שנעשו בחו”ל, ובעיקר בהולנד. מהמחקרים עולה שלתכנית הייתה השפעה גם על הצרכנים, גם על רשתות המזון וגם על היצרנים, לכיוון שיפור ערכים תזונתיים של מוצרי המזון.
![דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)](https://www.e-med.co.il/wp-content/uploads/2022/05/stk78705cor-200x200.jpg)
דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)
דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!