טכנולוגיות רפואיות

ביוקנסל חושפת לראשונה תוצאות של תרופה חדשה: תרופת הדור הבא של ביוקנסל -BC-821 – הדגימה עיכוב משמעותי של 60% בהתפתחות גידולי סרטן המוח בחיות

התרופה החדשה BC-821 מצטרפת לתרופה המובילה של החברה, ה- BC-819, שהשלימה בהצלחה ניסוי קליני בסרטן הלבלב ונמצאת

בניסויים קליניים בסרטן שלפוחית השתן ובסרטן השחלות

פרופ’ אברהם הוכברג מהאוניברסיטה העברית:

“התוצאות שהדגימה התרופה החדשה בחיות בסרטן המוח מרחיבות את הפלטפורמה הטכנולוגית של ביוקנסל”

חברת הביופרמצבטיקה ביוקנסל, העוסקת במחקר ופיתוח של תרופות למחלת הסרטן, מדווחת על תוצאות מחקר פרה קליני שבוצע בתרופת הדור הבא של החברה, BC-821, בטיפול בסרטן המוח בחיות.

במחקר, שנערך על ידי ד”ר דורון עמית במעבדות האוניברסיטה העברית בראשותו של פרופ’ הוכברג המדען הראשי של ביוקנסל ומייסדה, נבחן השימוש בתרופה BC-821 בעכברים החולים בסרטן ראשוני של המוח (מסוג גליובלסטומה). ממצאי המחקר הראו כי התרופה החדשה הצליחה לעכב משמעותית את התפתחות גידולי סרטן המוח בחיות בכ-60% (בנפח הגידולים), בהשוואה לקבוצת הביקורת שלא קיבלה טיפול.

להערכת החברה, הגם שמדובר בניסויים בחיות, התוצאות מהוות אינדיקציה חיובית בדבר יעילות מתן התרופה BC-821 לטיפול בסרטן ראשוני של המוח מסוג גליובלסטומה.

בכך מצרפת ביוקנסל את התרופה החדשה, BC-821, לצנרת המו”פ של החברה לטובת בחינת האפשרויות לכניסה לניסויים בהתוויות סרטן חדשות בהן יש ביטוי גבוה לגן IGF2. זאת לצד התרופה המובילה של החברה, BC-819, שהשלימה לאחרונה בהצלחה עמידה ביעדי הניסוי הקליני Phase I/IIa בטיפול בסרטן הלבלב, תוך הצגת פרופיל בטיחות מצוין והוכחת יעילות ראשונית משמעותית ונמצאת בניסויים קליניים בסרטן שלפוחית השתן (Phase IIb) ובסרטן השחלות (Phase I/IIa). החברה תבחן את המשך הפיתוח של התרופה BC-821 לסוגי סרטן שבהם יש ביטוי גבוה לגן IGF2 בהתאם לתוצאות ניסויים נוספים בחיות בסוגי סרטן אלו שהחברה מתכוונת לבצע והמשאבים שיעמדו לרשות החברה.

מייסד ביוקנסל והמדען הראשי פרופ’ אברהם הוכברג: “התוצאות שהדגימה התרופה החדשה בחיות בסרטן המוח מרחיבות את הפלטפורמה הטכנולוגית של ביוקנסל”.

מנגנון הפעולה של התרופה מבוסס על פלסמיד המוחדר לתאים סרטניים ומפעיל את רעלן הדיפטריה בצורה כפולה וממוקדת על ידי רצף הבקרה של הגן H19 ובנוסף גם על ידי רצף הבקרה 4P של הגן IGF2 המתבטא גם הוא רק בתאים סרטניים. למעשה, מספיק שיהיה ביטוי רק של אחד משני הגנים בתא הסרטני בכדי להפעיל את רעלן הדיפטריה. כך, פעילות הרג התאים הסרטניים עשויה להיות יעילה יותר עקב השימוש במנגנון הפעלה כפול המאפשר פגיעה במספר רב יותר של תאים סרטניים, וכך התרופה עשויה להתאים למספר רב יותר של חולים.  בקשת פטנט בינלאומית הוגשה עבורה בשנת 2008.

גליומה (Gliomas) הינה קבוצת גידולים המתפתחים מתאי התמך במוח, הנקראים תאי גליה (Glial cells) ומהווה יותר ממחצית מהגידולים הראשוניים של המוח. גליובלסטומה מהווה את הסוג הממאיר והשכיח ביותר של גידולי המוח שמקורו ברקמת תאי גליה. צמיחתו המהירה הורסת תאי מוח תקינים. גליובלסטומה נחשבת כאחת ממחלות הסרטן הקשות ביותר ועל פי הערכות שיעור התמותה ממחלה זו נאמד בכ-50% מהחולים במהלך השנה הראשונה להתפרצות המחלה ועולה לכדי כ-95% במהלך 5 שנים מיום התפרצות המחלה.

ביוקנסל נוסדה בשנת 2004 בהתבסס על טכנולוגיה שפיתח פרופ’ אברהם הוכברג, פרופסור לביולוגיה מולקולרית באוניברסיטה העברית בירושלים, במשך 20 שנה. החברה מתמחה בפיתוח טיפולים למספר רב של סוגי סרטן. ביוקנסל פיתחה קבוצת תרופות ייחודיות המבוססות על שימוש בפלסמידים (חומר ביולוגי) לטיפול ממוקד במחלות סרטן שאינו גורם לתופעות לוואי משמעותיות ומיועד להביא להשמדה ממוקדת של תאי סרטן וללא פגיעה בתאים בריאים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה