טכנולוגיות רפואיות

מה אוכלים – מדריך תזונה על פי גיל/ באדיבות צנטרום

אכילה נכונה היא מושג המשתנה עם השנים, לא רק באופן כללי, אלא גם במובן זה שבכל גיל יש צרכים תזונתיים שונים ומשתנים ועל כן יש להתאים את התזונה הנכונה על פי הגיל, ולא רק למשל על פי מצב גופני, או מחלות שונות שגם להן יש השפעה. במובן זה תזונה נכונה החל מגיל צעיר ביותר היא גם סוג של תוכנית חיסכון לפנסיה ככל שמתחילים מוקדם יותר הזכויות בגיל המבוגר גדולות יותר.

מסיבות שונות ומגוונות מרביתינו לא עומדים בהמלצות השונות לתזונה בריאה ונכונה ולכן  הגוף שלנו עלול להיות במצב של חוסר בויטמינים ומינרלים החיוניים לגופינו. להלן פירוט על תקופות שונות בחיינו, כפי שסוקרת אותן עינת ששון הדיאטנית הראשית של צנטרום אותה גם ניתן  לראיין וכן ניתן לראיין את  ד”ר אורנה לוין, מומחית ברפואת המשפחה שיוכלו להרחיב וכן לדון מתי רצוי לקחת השלמה תזונתית של מולטיויטמין כגון צנטרום למניעת מחסורים אלו.

הילדות: ליצור בסיס רחב ונכון

הרגלי אכילה נכונים הינם אבן הדרך לילד בהתבגרותו. הקנית הרגלים נכונים בגיל הצעיר,  ולחילופין הרגלים שגויים ילוו את הילד לפחות עוד כמה שנים. על כן חשוב בגיל צעיר לגוון את המזון, לשלב אותו עם פירות וירקות, להרגיל את הילד לצרוך לחם ודגנים אחרים מלאים, כלומר להרגילו לצבע כהה של הלחם. ולבחור מזונות עשירים ברזל וסידן תוך מתן דוגמא אישית (היתרון הוא גם בהשגת תזונה נכונה לעצמכם… ככה על הדרך).

בגיל מעט בוגר יותר בזמן בית הספר –  הילדים הרבה יותר עצמאיים בבחירת מזונם. הקפידו על מספר עקרונות חשובים שיתוו את הדרך כמו חשיבות ארוחת בוקר קטנה לפני היציאה מהבית, מנת פירות מגוונת אחה”צ ואכילת מוצרי חלב בכמות גדולה מזו המרוחה על לחם.

צבא: להרגיע את השקם

השליטה על תפריט האוכל בצבא היא מוגבלת, המגוון מוחלט על ידי אחרים, אבל יש כמה דברים שניתן לעשות ראשית הימנעו ככל האפשר מאכילה בשקם וביצירת תחליפים של שוקולד וקולה או במבה וקולה במקום ארוחות. שנית הקפידו לא לדלג על ארוחה גם אם האוכל לא ממש מייצר אצלכם את התיאבון.

לסטודנטים: בונים עתיד מבטיח

למרות שסטודנטים מסוימים בטוחים בכך – קפה, אלכוהול ופיצה אינם אבות המזון. תקופת הלימודים האקדמית חשוב  להקפיד על מזון הידוע כמועיל בתהליך החשיבה, האנרגיה והתפתחות העצם: אם שתיית הקפה הינה משמעותית בחייכם נסו להגביר את כמות החלב דל השומן לפחות לכוס ביום. עברו לדגני בוקר ממקור של דגנים מלאים ועזבו את הדגנים הצבעוניים עמוסי הסוכר מימי בית הספר. הוסיפו אומגה 3 בריכוז גבוה על מנת לשמר יכולת מחשבתית גבוהה.

מתכוננות לילד: מלאי את המאגרים

התקופה בה מתחילים לתכנן נפשית את הילד הראשון/ השני וכן הלאה זו תקופה מצוינת להכין גם את הגוף.

משקל עודף עלול להקשות את הכניסה להריון, את סחיבתו וגם עלול לגרום לסיכוני הריון ולידה נוספים. מצד שני חשוב לדעת כי דיאטה גורמת לדלדול מאגרי הויטמינים והמינרלים בגוף, ולכן הקפידי להפריד בין תקופת הדיאטה, במידה ותעשי,  לבין תקופת הכנת הגוף להריון. בזמן הכניסה להריון מאגרי הויטמינים והמינרלים אמורים  להיות במלואם על מנת שהעובר יוכל להתפתח במיטבו וגם לאם לא יחסר דבר. הקפידי לאכול תזונה מאוזנת המכילה את כל אבות המזון, אל תתפתי לדיאטה של שבוע שבועיים על מנת להוריד איזה קילו מיותר, זו לא התקופה.

תזונה נכונה לאחר לידה: חידוש המאגרים

לאחר לידה ובמיוחד תוך כדי הנקה חשוב להחזיר לגוף וליצור שוב את המאגרים שהידלדלו בתקופת ההריון. לאחר לידה קשה להמליץ דווקא להרבות בקבוצות מסוימות כיוון שכל סוג מזון עשיר ברכיבים בודדים כגון פירות עשירים בויטמין C אך דלים בברזל, מוצרי חלב עשירים בסידן ובוויטמינים מקבוצה B אך דלים בויטמין C וברזל וכדומה.

עקב הצורך של הגוף ברכיבים מגוונים אך הזמן להשקיע במזון דל, נסו לשלב מזונות עשירים ברכיבים שונים על מנת ליצור רווח מאקסימלי מכל ארוחה כמו יוגורט דל שומן עם גרנולה מדגנים מלאים ואגוזים או פיתה מקמח מלא עם פלאפל וירקות.

תוספת יומיומית של טבליית מולטי ויטמין ומינרל כמו צנטרום תוכל לסייע להחזיר לגוף את האיזון הדרוש, וכמו שנמצא במחקר עדכני אף לרדת במשקל לחזור למשקל שלפני ההריון.

תזונה נכונה בגיל השלישי: תחזוקה שוטפת

ההזדקנות גורמת לגוף האדם שינויים במובנים שונים, בתקופה זו כדאי להקפיד לאכול נכון על מנת לשמור על גוף בריא ומתפקד, חזק ככל האפשר וכן להוסיף מזונות הנחשבים טובים גם למוח.

הדגשים צריכים להיות הפחתת המלח במזון, להרבות במזון בעל רמות אנטאוקסידנטים (נוגדי חמצון)  גבוהות לשמירת בריאות העיניים, הלב והזיכרון, תוספת של אומגה 3 לשמירה על רמות שומנים תקינה, רמות סידן גבוהות על מנת להקטין את הסיכון לאיבוד מינרלים מהעצם ולגרום לאוסטופורוזיס, וכמות סיבים טובה בתוספת פרוביוטיקה על מנת להינות מעיכול תקין.






0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה