טכנולוגיות רפואיות

% מהנשים בגילאי 45-60 דיווחו על ירידה בתדירות קיום יחסי המין כתוצאה מתופעות גיל המעבר

תושבות הדרום בראש רשימת הסובלות מתופעות גיל המעבר עם 33 אחוזים, ומיד אחריהן התל אביביות ותושבות השרון, עם 30 אחוזים. תושבות חיפה והצפון וירושלים, סובלות הכי פחות מתופעות גיל המעבר ועומדות על 19 ו-18 אחוזים בהתאמה.

כך עולה מסקר של גיאוקטוגרפיה עבור טבע, משווקת פמארל

מסקר שערכה גיאוקרטוגרפיה עבור טבע ישראל משווקת פמארל תוסף תזונה טבעי להקלה על סימפטומים של גיל המעבר, עולה כי 45% מהנשים דיווחו על ירידה בתדירות קיום יחסי המין, וללא הבדל בין נשים שיש להן בן זוג קבוע ונשים שאין להן בן זוג קבוע.  49 אחוזים מהנשים בטווח הגיל הרלבנטי, דיווחו כי לא חוו שינוי בתדירות קיום יחסי המין

80% מהנשים בגילאי 45 עד 60 סובלות או סבלו בעבר מתופעות גיל המעבר. הסקר בוצע בקרב 320 נשים בטווח הגילאים 45-60, המהוות מדגם ארצי ומייצג של הנשים בטווח גיל זה.

עוד עולה מהסקר כי התופעה הבולטת ביותר של גיל המעבר בקרב נשים בגילאי 45-60 היא גלי חום (57% מהנשים סבלו מתופעה זו). בפער ניכר הן סובלות מעייפות וחוסר אנרגיה, מנדודי שינה, מהזעת יתר ומעצבנות ואי-שקט (ציינו 34-44%). תסמינים נוספים מהם סובלות הנשים, אשר צויינו בשיעורים נמוכים יותר, הם: יובש בנרתיק, כאבי פרקים, בריחת סידן / אוסטיאופורוזיס, כאבי ראש/מיגרנה, בעיות בשתן ושברים.

נשים בטווח הגיל 52-60 ציינו בשיעורים גבוהים יותר את רוב התסמינים בהשוואה לנשים בטווח הגיל 45-51 , ובעיקר ציינו בשיעורים גבוהים יותר: גלי חום, נדודי שינה, הזעת יתר וברחת סידן.

נתון מענין נוסף שעלה מן הסקר מצביע על כך שלמעלה מ- 52% מהנשים אינן נוטלות טיפול כלשהו להקלה על התסמינים. 42% מהנשים המקבלות טיפול כלשהו (המהוות 16% מכלל הנשים בטווח הגיל הרלבנטי) מתייעצות בנוגע לדרכי הטיפול בתסמיני גיל המעבר עם רופא נשים ו- 33% מהן מתייעצות עם רופא המשפחה.

מהסקר עולה עוד כי 26% מהנשים הסובלות מתסמיני גיל המעבר נוטלות תרופות מירשם או טיפול הורמונאלי. בקרב נשים בטווח הגיל 52-60 שיעור גבוה יותר (באופן מובהק) מהנשים נוטלות תרופות מירשם או טיפול הורמונאלי לעומת נשים בטווח הגיל 45-51 (31% לעומת 17% בהתאמה).

בנוסף 20% מהנשים הסובלות מתסמיני גיל המעבר נוטלות תוספי תזונה (וללא הבדל מובהק בין נשים צעירות או מבוגרות יותר בטווח הגיל הנדון).

מחלוקה גיאוגרפית של אחוז הנשים הסובלות מתופעות גיל המעבר עולה כי תושבות הדרום בראש רשימת הסובלות מתופעות גיל המעבר עם 33 אחוזים, ומיד אחריהן התל אביביות ותושבות השרון, עם 30 אחוזים. תושבות חיפה והצפון וירושלים, סובלות הכי פחות מתופעות גיל המעבר ועומדות על 19 ו-18 אחוזים בהתאמה.

תקופת גיל המעבר (מנופאוזה) מתרחשת בקרב נשים בדרך-כלל בגילאים 45-55 , במצב בו הגוף מצוי במצב פיזיולוגי אחד למצב פיזיולוגי אחר כאשר המקור המרכזי לשינויים בתפקוד הגוף הוא הפסקה הדרגתית בייצור האסטרוגן. המחסור בהורמון זה בא לידי ביטוי בירידת באיכות החיים ובעליית הסיכון להתפתחותן של בעיות בריאות בעתיד.

הפרת האיזון ההורמונאלי גורם לתסמינים כגון גלי חום, עצבנות ואי שקט, נדודי שינה, דיכאון, כאבי מפרקים, כאבי ראש ועוד. בנוסף המחסור באסטרוגן מעלה את הסיכון להתפתחות אוסטיאופורוזיס ואף טרשת העורקים.

פמארל הינו פרי פיתוח ישראלי של חברת הביוטכנולוגיה הישראלית Se-cure Pharmaceuticals, המיוצר בסטנדרטים מחמירים ומגובה מחקרית ומשווק בהצלחה ב- 13 מדינות בעולם כשביניהן ארה”ב, שוודיה ופינלנד. פמארל מופק ממקור צמחי פועל במנגנון SERM שזוהי פעילות סלקטיבית על קולטני האסטרוגן ובכך למעשה מאפשר להחזיר את האיזון לגוף האישה.

ממחקרים מדעיים שבדקו את יעילות התכשיר עולה כי בתוך כשבוע עד שבועיים ימים מתחילת הטיפול צפויה הקלה בסימפטומים, וכן כי הטיפול יעיל בקרב כ- 75% מהמטופלות, בדומה לשיעור ההצלחה של תרופות אחרות בתחום. בנוסף לפעילותו בהקלת תסמיני גיל המעבר, מסייע התכשיר בבניית מסת עצם וניכר כי הוא יעיל כטיפול מונע לאוסטאופורוזיס.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה