טכנולוגיות רפואיות

האם Valsartan עשוי לצמצם אם הסיכון הקרדיווסקולארי במטופלים עם יתר לחץ דם? (מתוך כנס ה-ESC)

מאת ד”ר נגה ליפשיץ

מתוצאות מחקר שהוצג בכנס ה- European Society of Cardiology (ESC) 2010, עולה כי Valsartan עשוי לצמצם את הסיכון לשבץ מוחי ולתעוקת חזה במאמץ, במטופלים הסובלים מיתר לחץ דם לא מאוזן וסיכון קרדיווסקולארי גבוה.

החוקרים מסבירים כי מחקר ה-KYOTO HEART כלל משתתפים בסיכון גבוה עם יתר לחץ דם, ומצא קשר בין טיפול ב-Valsartan ובין סיכון נמוך יותר לאירועים קרדיווסקולאריים וצרברווסקולאריים, מעבר להשפעת התרופה על הורדת לחץ הדם. בעבודה הנוכחית בדקו החוקרים את יעילות התרופה במניעה ראשונית ושיניונית של אירועים קרדיווסקולאריים וצרברווסקולאריים.

מחקר ה-KYOTO HEART הינו מחקר רב-מרכזי אקראי מבוקר שנערך ביפן וכלל 3,031 משתתפים עם יתר לחץ דם לא מאוזן. החוקרים חילקו את המשתתפים באקראי להוספת טיפול ב-Valsartan (בנוסף לטיפול תרופתי אחר) או למשלב תרופתי שאינו מקבוצת ה-ARB. יעד המחקר העיקרי היה שילוב של אירועים קרדיווסקולאריים וצרברווסקולאריים, כגון שבץ, אוטם לבבי, אי ספיקת לב ותעוקת חזה. כמו כן בדקו החוקרים את היעילות של שילוב Valsartan עם טיפול בתרופה מקבוצת חסמי תעלות הסידן (Calcium Channel Blocker, CCB).

החוקרים מדווחים כי ל-915 מהמשתתפים היה סיפור קודם של אירוע קרדיווסקולארי או צרברווסקולארי. מתוצאות המחקר עולה כי נמצא קשר בין טיפול ב-Valsartan ובין סיכוי נמוך יותר לאירוע קרדיווסקולארי או צרברווסקולארי ראשון (HR 0.44, 95% CI 0.29-0.68). החוקרים מציינים כי ניתן לייחס את הירידה בסיכון בעיקר לירידה בשיעור השבץ המוחי הראשון בקרב קבוצת ה-Valsartan. כמו כן, לתרופה נמצאה יעילות במניעה שיניונית של אירועים אלה (HR 0.63, 95% CI 0.44-0.89), בעיקר הודות לירידה בשיעור תעוקת החזה בקבוצת ה-Valsartan.

החוקרים מציינים כי שיעור יעד המחקר העיקרי היה 5% במשתתפים שקיבלו Valsartan עם CCB, 6% במשתתפים שקיבלו Valsartan עם תרופה אחרת, 9.8% במשתתפים שקיבלו תרופה אחרת עם CCB, ו-11% במשתתפים שקיבלו שתי תרופות שאינן מקבוצות ה-ARB או CCB. לדבריהם, נמצא קשר בין שילוב של Valsartan עם CCB ובין סיכוי נמוך יותר ליעד המחקר העיקרי, בהשוואה לטיפול בתרופה אחרת עם CCB (HR 0.5, 95% CI 0.35-0.73, p=0.0003). בנוסף, נצפה קשר בין טיפול ב-Valsartan עם תרופה אחרת ובין סיכוי נמוך יותר ליעד המחקר העיקרי, בהשוואה לטיפול בתרופות שאינן מקבוצות ה-ARB ו-CCB (HR 0.55, 95% CI 0.37-0.80, p=0.002).

במחקר נמצא קשר מובהק בין טיפול ב-Valsartan ובין ירידה בסיכון להופעת תעוקת חזה במאמץ, אך החוקרים מציינים כי לא נמצא קשר מובהק בין טיפול בתרופה ובין ירידה בסיכון לתעוקת חזה בלתי יציבה. הם מוסיפים כי הירידה בשיעור השבץ המוחי כללה בעיקר ירידה במקרי האוטם המוחי, ולא במקרי הדימום.

לאור התוצאות מסכמים החוקרים כי בקרב מטופלים עם יתר לחץ דם וסיכון קרדיווסקולארי גבוה, ל-Valsartan נמצאה יעילות במניעה ראשונית של שבץ מוחי ובמניעה שיניונית של תעוקת חזה במאמץ. הם מוסיפים כי שילוב של Valsartan עם CCB היה יעיל יותר במניעת אירועים קרדיווסקולאריים וצרברווסקולאריים.

בדיון שנערך בכנס ציין מומחה מהתחום כי העבודה הנוכחית הדגימה את היעילות של Valsartan הן במטופלים עם אירועים קרדיווסקולאריים או צרברווסקולאריים קודמים (כמניעה שיניונית), והן במטופלים ללא אירועים קודמים (כמניעה ראשונית). לדבריו מדובר בתוצאות חשובות, שכן 1/2 עד 2/3 מהמטופלים הסובלים מיתר לחץ דם ברחבי העולם הם בעלי סיכון קרדיווסקולארי גבוה, ו-2/3 מהמטופלים שמקבלים טיפול תרופתי להורדת לחץ דם אינם מאוזנים.

המומחה הוסיף כי ירידה בלחץ הדם נצפתה גם במשתתפים בקבוצת ה-Valsartan וגם במשתתפים שקיבלו טיפול אחר, ועל כן ניתן לייחס ל-Valsartan צמצום של הסיכון הקרדיווסקולארי מעבר להשפעה של הורדת לחץ הדם.

באשר לדיווח כי שילוב של Valsartan עם CCB היה יעיל יותר בצמצום יעד המחקר העיקרי, לעומת תרופה אחרת עם CCB, הדגיש המומחה כי Valsartan היה יעיל יותר לעומת תרופות שאינן מקבוצת ה-ARB גם בחולים שלא קיבלו CCB, ולכן מדוייק יותר לקבוע כי הוספת טיפול ב-Valsartan צמצמה את הסיכון הקרדיווסקולארי, ללא קשר לקבלת טיפול גם ב-CCB.

הוא הסביר כי דרושים מחקרים נוספים ע”י להעריך האם ניתן להכליל את התוצאות לכל התרופות מקבוצת ה-ARB, רק ל-Valsartan, או אולי לכל תרופה המשפיעה על מערכת הרנין-אנגיוטנסין. כמו כן, מדובר במחקר יפני ולכן יכולת ההכללה שלו לאוכלוסיה מערבית היא מוגבלת.

מתוך כנס ה- European Society of Cardiology (ESC) 2010

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

  • האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    בנשים עם סרטן שד שקיבלו טיפול הורמונאלי תועד סיכון מופחת לאבחנה של מחלת אלצהיימר ודמנציה, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול הורמונאלי מהווה טיפול מקובל בנשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, למרות ההשפעה הקוגניטיבית האפשרית של הטיפול, כולל קשר אפשרי עם מחלת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

  • חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    מנתונים חדשים שפרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention) עולה כי בין השנים 1994 עד 2003, תשעה חיסוני שגרה בילדות מנעו למעלה מ-1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית. החוקרים בחנו את הנתונים הארציים להערכת התועלת הבריאותית והכלכלית של תשעה חיסונים שנכללו בתכנית החיסונים לילדים של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC’s Vaccines […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) לטיפול במקרים מסוימים של גליומה דיפוזית עם מוטציות IDH (או Isocitrate Dehydrogenase) ומדובר בטיפול הממוקד הראשון שאושר לטיפול בסוג זה של גידולים מוחיים. באופן ספציפי, הטיפול הפומי מכוון כנגד IDH1 ו-IDH2 ומאושר לטיפול לאחר ניתוח במבוגרים וילדים בגילאי 12 שנים ומעלה עם אוליגודנדרוגליומה או אסטרוציטומה בדרגה 2 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה