טכנולוגיות רפואיות

משרד הבריאות מזהיר מקנייה ושימוש בשמן זית מזויף

משרד הבריאות באמצעות שרות המזון הארצי, ערך מבצע לבדיקת זיוף שמן זית. במסגרת המבצע נדגמו בדרכי השיווק שמן זית מיצרנים שונים אשר נבדק במעבדות משרד הבריאות ובמעבדת מכון התקנים הישראלי.

להלן פרטי המוצרים אשר על פי ממצאי הבדיקות שרות המזון, אינם עומדים בדרישות תקן ישראלי  מס’ 191- שמן זית, סעיף 3.4 בתקן קובע את דרישות ההרכב של שמן זית ובדיקות המעבדה גילו כי ההרכב אינו מתאים לשמן זית . פירושו של דבר שהמוצרים המפורטים אינם שמן זית , (או אינם 100% שמן זית) בניגוד למסומן על המוצרים . על כן מוצרים אלה חשודים כמזוייפים:

“שמן זית בלדי, שמן טוב מבית טוב, בית יצחק משק יצחק אזרד בע”מ” (יש להדגיש כי על פי הידוע לנו מוצר זה אינו מיוצר בבית יצחק, ואין הכוונה למפעלי המזון הנמצאים בבית יצחק).

“שמן זית הר חלוץ, שמן זית כתית כבישה קרה, מיוצר ומשווק ע”י: כיבושי אביב, א.ת. עילבון”.

“יזראלי, שמן זית כתית, מיוצר עבור לי-עד בע”מ-אלעד”.

“ירושלים, שמן זית, כתית 100%, כבישה קרה מזיתים סורים, ארוז ומשווק ע”י: טעם הזית בע”מ ת.ד. 66666 כ”ס “.

“המלך, שמן זית כתית, מיוצר ומשווק: האחים סולימאן כפר מגאר, ת.ד. 449”.

“ארצנו, שמן זית כתית”, אין סימון יצרן וכתובת (מסומן “בהשגחת רבנות ראשית כפר סבא”).

“ניחוח הזית, שמן זית כתית מעולה, בכבישה קרה ראשונה, יבואן: S.NL נצרת, היצרן: יונקה גידה סאנאי איי אס אורג סאן בול 2 מניסה תורכיה”.

לרוב מדובר בחשד לתרמית, שבה המוצא הינו שמן צמחי אחר משמן זית כפי שמוגדר בתקן ישראלי 191 לשמן זית, בתוספת או שלא בתוספת חומרים נוספים, כגון צבעי מאכל.

העסקים החשודים ביצור ושיווק שמן זית מזויף ובהטעיית הצרכנים נחקרים בימים אלו, ובהתאם לממצאים ינקוט המשרד באמצעי האכיפה העומדים לרשותו.

מבצע הבדיקות נמשך וממצאיו יפורטו בהתאם.

נמסר על ידי    

עינב שימרון – גרינבוים, דוברת משרד הבריאות

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה